6 ting der mindsker din stress

6 ting der mindsker stressTag din stress alvorligt og gør noget ved det – vi giver dig gode råd til at mindske din stress.

Når vi bliver stressede, skal vi tage det ganske alvorligt, for kroppen tror simpelthen at den er i livsfare når vi bliver stressede.

Ved stress reagerer kroppen, som om den blev udsat for en fysisk trussel eller fare. Den forbereder sig på at flygte, kæmpe eller på at spille død. Det er et naturligt reaktionsmønster, der stammer helt tilbage fra stenalderen.

Hvis du tidligere har oplevet stress i dit liv, ved du også, at det kan virke som et uoverskueligt projekt at få kontrol over det hastige tempo og den konstante følelse af at være bagud.

Derfor giver vi dig her et par gode råd til, hvordan du kan mindske din stress en smule:

1. Tag en kop te og slap af

Forskning viser, at sort te har en gavnlig effekt på stress. Teen reducerer antallet af stresshormoner i din krop og får dig til at slappe mere af.

2. Band højlydt

Ja, det lyder vanvittigt, men ikke desto mindre skulle der være noget om snakken. Hvis du sætter bandeord på din frustration eller stress, bliver den helt automatisk mindre, da du derved kommer af med noget ophobet anspændthed i kroppen.

3. Akupressur mindsker stress

Når din stress næste gang sætter sig som spændinger i din krop, så prøv med akupressur, fingertrykmassage. Du kan sagtens gøre det selv. Massér det ømme punkt mellem tommel- og pegefinder i 20 til 30 sekunder og mærk, hvordan smerten letter.

4. Spis chokolade og undgå stress

De såkaldte flavonoider i chokoladen nedsætter blodtrykket og dermed også din stress. Du skal gå efter chokolade eller kakaopulver med et højt kakaoindhold.

5. Grin og glæde mindsker stresshormonerne

Når du griner, mindsker du nemlig stresshormonerne i din krop. Så tag en pause og opsøg et godt grin hos en kollega, på Youtube eller et helt tredje sted.

6. Lev `det fede liv´ uden stress

Forskning viser, at de personer, som har et højt indhold af den gavnlige fedtsyre omega-3 i blodet, er gladere, end de som ikke har. Sørg for at spise fede fisk som laks, sild eller sardiner. Hvis det kniber med at klemme fiskene ned, kan du i stedet indtage den gode fedtsyre som kosttilskud.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

13 + sixteen =