for meget ingefær. virkning og bivirkning ingefær"/>
http://pulze.dk/Ingef%C3%A6r+virkning+og+bivirkninger+ved+ingef%C3%A6r.html

Ingefær – Virkning og bivirkninger ved ingefær


1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (7 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

for meget ingefær. virkning og bivirkning ingefær

Kan man få for meget ingefær? hvilke virkninger og bivirkninger har ingefærroden og hvordan bruges den.

Ingefær er en plante som efterhånden anvendes overalt i verden som krydderi i madlavning eller som medicin. Ingefær stammer oprindeligt fra Asien hvor man i Indien og Kina i mange tusinde år, har anvendt plantens rod som middel og lægemedicin mod alverdens sygdomme og onder. Det er primært delen af roden kaldet rhizomet, der anvendes i lægemedicin.

Den hvide rod er siden oldtiden blevet anvendt både som middel mod kvalme, fordøjelsesbesvær, feber og mange andre lidelser. Ingefær indeholder en række vitaminer, antioxidanter og vallinoider, der har vist sig vigtige i behandlingen mod blandt andet kræft, diabetes, hjertekarproblemer og fertilitetsproblemer.

Derudover findes en kompleks blanding af phytonæringsstoffer i roden, hvoraf mange af dem har gavnlige effekter på kroppens almene velbefindende. Det høje indhold af gingerol, bevirker desuden at ingefær virker stærkt antiinflamatorisk og hæmmende på svampe- og cellevækst.

Af anerkendte behandlingsområder kan nævnes:

 • Kvalme – Ingefær er en af de ældste former for naturmedicin mod kvalme og bruges i dag også til patienter i kemoterapi.
 • Fordøjelse – Ingefærrod har en gavnlig virkning på væske produktionen i tarmene og hjælper på fordøjelsen.
 • Søsyge og køresyge – Ingefær har vist sig at nedsætte det ubehag som kan opstå ved kørsel eller søgang.
 • Menustrations Smerter – 60% af kvinderne i undersøgelser viser sig at have en smertelindrende effekt ved at bruge ingefærroden.
 • Gigt smerter – Ingefær gør smerter lettere at håndtere for gigt patienter.
 • Muskel & Ledsmerter – Ingefæren dæmper smerter og hæmmer inflammation i muskler og led.
 • Hovedpine – Virkningen mod hovedpine er ikke entydigt fastslået og det ser ud til at kun at have effekt på nogen typer.

Gravide kvinder skal, selv om de kan have glæde af den kvalmestillende effekt, udvise forsigtighed da store doser ingefær kan medvirke til abort. Så tjek op med din doktor inden du skruer op for mængderne.

Laboratorieforsøg med dyr viser desuden at ingefær teoretisk kan:

 • Dæmpe hævelser.
 • Sænke blodsukkeret.
 • Sænke kolesterol.
 • Beskytte mod Alzheimers syndrom.
 • Forebygge blodpropper.

Det er endnu for tidligt at sige om disse forsøg kan overføres direkte til mennesker.

Indtagelse og dosering af ingefær – kan man få for meget?

Ved små doser (under 5 gram om dagen) er der meget få dokumenterede bivirkninger og de mest almindelige er:

 • Luft i maven.
 • Halsbrand og sure opstød.
 • Urolig mave og diarré.
 • Irritation i mundhulen.
 • Hvis det påsmøres huden kan nogen mennesker få eksem.

Når du øger doseringen til over 5 gram om dagen øges risikoen for bivirkninger.

Der angives ingen optimale doser til nogen typer behandling, så man bør prøve sig frem og være opmærksom på sit daglige indtag. Indtager man blodfortyndende medicin, skal man vide at ingefær forstærker effekten.

Ét af de aktive og bedst kendte stoffer i ingefær roden er gingerol, som er meget følsom overfor varmepåvirkning, så behandlingen eller forarbejdningen af roden afgører hvilke egenskaber og virkninger indtagelse har. Roden er typisk enten forarbejdet til pulver, tabletter, helt frisk eller tørret rod, som indtages som krydderi i the eller mad.

Ingefær roden er efterhånden blevet så populært og udbredt at indtage som shot, juice, the og krydderi i tilberedningen af mad, at der findes et hav af spændende opskrifter som man kan læne sig op af. En god tommelfingerregel må være det gamle ordsprog ‘alting med måde’, og betragte det som en del af en sund og varieret kost, og aldrig overdrive brugen af ingefær i håb om, at det så virker dobbelt så godt.Guldring med røgfarvet quarz og fine små diamanter i 9 karat guld


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function woocommerce_get_template() in /var/www/pulze.dk/public_html/wp-content/themes/Pulze/includes/smykkepromo.php:17 Stack trace: #0 /var/www/pulze.dk/public_html/wp-includes/template.php(690): require() #1 /var/www/pulze.dk/public_html/wp-includes/template.php(647): load_template('/var/www/pulze....', false) #2 /var/www/pulze.dk/public_html/wp-includes/general-template.php(155): locate_template(Array, true, false) #3 /var/www/pulze.dk/public_html/wp-content/themes/Pulze/single.php(83): get_template_part('includes/smykke...') #4 /var/www/pulze.dk/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include('/var/www/pulze....') #5 /var/www/pulze.dk/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/pulze....') #6 /var/www/pulze.dk/public_html/index.php(17): require('/var/www/pulze....') #7 {main} thrown in /var/www/pulze.dk/public_html/wp-content/themes/Pulze/includes/smykkepromo.php on line 17