Acai bær – verdens sundeste frugt

acai bær er sundeAcai bær er fyldt med antioxidanter, kostfibre, vitaminer og Omega-fedtsyrer

Verden har fået øjnene op for et lille sortviolet bær, der har skjult sig i regnskoven i århundreder. Det lille bær er så sundt, at man næsten ikke tror det og kan nu altså også nydes herhjemme i knap så eksotiske Danmark.

Acai – frugten fra regnskoven

Acai hedder det lille smækre bær, der smager som en blanding af blåbær og chokolade. Acai frugten vokser på palmetræer ved Amazon-flodens udmunding og regnskovens befolkning har i mange år nydt godt af frugten, som de tilskriver en lang række helbredende egenskaber. Navnet udtales A-sej-î med tryk på sidste stavelse.

Vitaminbomben Acai

Studier af frugten viser, at den indeholder en lang række vitaminer og mineraler, tillige er den fyldt med antioxidanter – faktisk dobbelt så mange som blåbær og 30 gange så meget som rødvin. Ydermere indeholder Acai hele fire forskellige Omega-fedtsyrer, nemlig Omega 3, 6, 7 og 9 og en hel del kostfibre.

Verdens sundeste frugt

Acai frugten er helt afgjort verdens sundeste frugt og er en vitaminbombe uden lige, hvorfor frugten også især er blevet en populær spise blandt sportsudøvere. Men det lille lækre bær kan naturligvis nydes både som morgenmad, mellemmåltid eller dessert.

Acai frugten bruges også i kosttilskud, helsemedicin og cremeprodukter.

Se liste over sund mad her

eller prøv en af disse :


Kommentar til “Acai bær – verdens sundeste frugt

Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

twenty − twenty =