Aloe Vera plantens virkning

Aloe Vera plantens virkning

Aloe Vera plantens mange egenskaber

Den saftige, grønne plante har gennem årtusinder været anvendt til nærmest alle tænkelige former for medicinsk behandling og skønhedspleje, da den er så spækket med vitaminer, mineraler, fedtsyrer, aminosyrer og meget andet, som genopbygger og styrker vores krop. Aloe Vera planten har enestående egenskaber og vi har gennem tiden flittigt anvendt den indvortes og udvortes og presset saften til Aloe Vera drik.

Aloe Vera er rig på vitaminer og mineraler

Aloe Vera planten er rig på vitaminer og mineraler og indeholder blandt andet A, C, og E-vitaminer, B1, B2 og B3 samt B6. Derudover er Aloe Vera også en af de få planter, der indeholder B12-vitaminer, som kroppen skal bruge til at danne nye røde blodlegemer og vedligeholde nervesystemet.

Plantens virkning

Nogle af de over 20 forskellige mineraler i planten er magnesium, zink, chrom, natrium, calcium, kobber, kalium, jern og selen. Det er mange af de primære mineraler som kroppen har brug for. Selen virker eksempelvis som antioxidant, der beskytter cellerne mod ødelæggelse og jern sørger for at ilten transporteres rundt i kroppen.

Aloe Vera har et højt indhold af fedtsyrer og aminosyrer

Aloe Vera har ganske mange fedtsyrer og indeholder blandt andet vigtige plantesteroler som Campesterol, B-sitosterol og HCL kolesterol, der er med til at sænke fedtstofferne i blodet. Alle tre fedtsyrer er med til at reducere allergi symptomer og fordøjelsesbesvær.

Men planten er spækket med fedtsyrer, så den indeholder også linolsyre og linolensyre, caprylsyre, stearinsyre, myristinsyre og palmitinsyre.

I Aloe Vera planten menes der også at være mange forskellige aminosyrer, som er med til at opretholde cellemassen i kroppen og anvendes i mange biokemiske kropsfunktioner, som eksempelvis immunsystemet.

Aloe Vera forynger huden

Planten er kendt for sine enestående helbredende og nærmest foryngende virkning på huden.

Den øger nemlig elasticiteten i huden ved at booste elastin og kollagenproduktionen. På grund af det høje vandindhold i hele planten virker geléen også blødgørende og vil øge blodgennemstrømningen til huden.

Aloe Vera mod skoldning, forbrænding eller psoriasis

Mineralet zink er vigtig i forbindelse med dannelsen af nyt væv og sårheling. På grund af det høje indhold af zink i planten er geléen særdeles velegnet til forbrændinger, skoldninger, psoriasis eller mindre sår i huden. Flere brandsårsafdelinger på danske hospitaler anvender blandt andet Aloe Vera saften i behandling af større og mindre sår. Aloe Vera gelen har en særlig antibakteriel effekt, som man ofte eftersøger ved behandling af åbne sår i huden.


Kommentar til “Aloe Vera plantens virkning

Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

17 − 10 =