Arbejdsglæde – tag hjertet med på arbejde

arbejdsglæde i virksomhedenArbejdsglæde i din virksomhed

Arbejdsglæde er ikke den store raketvidenskab, men noget alle og enhver kan få. Det mener lykkekonsulent Alexander Kjerulf. Kjerulf lever af at få arbejdsglæden til at blomstre på både private og offentlige arbejdspladser og har skrevet bogen “Happy Hour fra 8-16”.

Arbejdsglæde kommer ikke af politikker og strategier

Han tror ikke på, at arbejdsglæde kommer af politikker, strategier, planer eller hierarkier. Arbejdsglæde kommer derimod af de ting, som du og jeg gør her og nu. Og arbejdsglæden vil boble frem – både i dig selv og dine kollegaer – hvis du følger fem meget simple råd om ros, venlighed og ikke mindst, fokus på de gode oplevelser.

Vil du finde arbejdsglæden?

Men allerførst skal du selvfølgelig vælge, om du vil være glad for at gå på arbejde! Det valg er der mange mennesker, der ikke har truffet. Jeg mener, at vi bruger så meget tid på vores arbejde – faktisk mere tid, end vi bruger sammen med vores familie og venner – at det er alt for lang tid at bruge på noget, som ikke gør en glad. Men det er et personligt valg at sige, jeg vil være glad for mit arbejde. Og så er det et personligt ansvar at sikre, at det sker.

Arbejdsglæde er et personligt valg

Alexander Kjerulf erkender, at der kan blive slået skår i arbejdsglæden i en tid, hvor der skal spares og rationaliseres både på private og offentlige arbejdspladser. Det er så nemt bare at give op og tænke, nå, så skal det bare være surt nu. Men det er lige præcis det, man ikke må gøre.

I stedet skal man sige til sig selv – Det kan da godt være, at der skal skæres ned, men det har ikke og må heller ikke have noget med min arbejdsglæde at gøre. Det er igen dit helt eget personlige valg.

Arbejdsglæde = faglig stolthed og gode kolleger

Arbejdsglæde er i det store hele betinget af, at man kan gøre et godt stykke arbejde, som man kan være stolt af, mens man har det godt med de mennesker, man arbejder sammen med.

Sådan var det ikke for bare 50 år siden. Dengang gik man på arbejde for at tjene penge, så man kunne forsørge sin familie. Men det er jo helt anderledes i dag – vi vil have et arbejde, som gør os stolte og værdier som humor og kollegialt samvær kommer i de fleste undersøgelser af arbejdsglæde, længe før lønnen.

Læs de fem gode råd om arbejdsglæde.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

nine − six =