Arbejdsglædens betydning for din virksomhed

Arbejdsglædens betydning for virksomhedenArbejdsglæde – glade medarbejdere arbejder mere effektivt

Arbejdsglæden har større betydning for virksomhedens produktivitet og bundlinje, end man måske regner med. Eksperter i arbejdsglæde er overbevist om, at glade mennesker arbejder mere effektivt og leverer bedre resultater.

Manglende arbejdsglæde kan føre til sygdom

Omvendt er påstanden også, at manglende arbejdsglæde både går ud over privatlivet og kan føre til sygdom, hvis man ikke er opmærksom på kroppens signaler – såsom unormal træthed og manglende energi og overskud.

En stor amerikansk undersøgelse blandt 25.000 sygeplejersker viser, at de, der ikke var glade for deres arbejde, oftere blev ramt af skulder-, ryg- og nakkesmerter, visse kræftformer og stress. Der er derfor ingen tid at spilde, mener eksperter på området, og vi må tage dette ganske alvorligt.

Et hjerteligt råd

Vi skal huske at fejre vores kolleger, når de har udrettet noget godt eller ekstraordinært. Belønninger i form af tusindekronesedler, gavekort eller vin virker ikke. Materielle belønninger som disse vil være glemt igen, i løbet af meget kort tid.

Hvis man virkelig vil belønne folk for en ekstraordinær indsats, skal man fejre dem ordentligt. Man kan eventuelt skabe en ceremoni eller holde en reception, lave en vandrepokal eller andet sjovt, da det er noget folk vil huske mange år frem.

Fortjent ros højner arbejdsglæden

Men det skal selvfølgelig også være fortjent, når man vælger at gøre noget sådan for sin medarbejder. Et ganske almindeligt skulderklap eller anden form for anerkendelse, er mindst lige så vigtigt og er desværre noget, både kolleger og chefer er slemme til at glemme. Men det skal vi blive bedre til, da anerkendelse også kan være med til, at højne arbejdsglæden betydeligt.


Kommentar til “Arbejdsglædens betydning for din virksomhed

Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

2 + one =