Baldrian naturmedicin

baldrian naturmedicinValeriana Officinalis eller baldrian, naturmedicin mod angst, uro og søvnbesvær

Baldrian roden har været kendt og brugt til medicinske formål igennem tusinder af år. Roden er også kendt under navnet Valeriane (Valeriana Officinalis) og bruges som oftest, som søvnfremkaldende eller beroligende middel, men også som behandling mod angst og uro.

Baldrian som behandling mod depression og søvnbesvær

Tyske forskere har undersøgt hvordan baldrian virker på vores hjernes GABA-system. Dette system påvirkes også af alkohol og andre søvnmidler. Disse undersøgelser viser også, at baldrian har gavnlige effekter på lette depressioner og er et meget mildt, beroligende og søvnfremkaldende naturlægemiddel.

De aktive stoffer i baldrian, der udgør virkningen er, valtrater og monoterpener. Disse stoffer ligner til forveksling et mix af de to typer psykofarmaka, benzodiazepiner og klorpromazin. Kemien i stofferne er dog naturligvis slet ikke sammenlignelige med de virksomme stoffer fra baldrian.

Baldrian er ikke noget man kan blive afhængig af, men fordi det er et naturlægemiddel der har en effekt på hjernens funktion, anbefales det, at man langsomt nedtrapper over et par uger. For at få den bedste effekt, er det også vigtigt, kun at bruge baldrian i en tidsbegrænset periode.

Frisk baldrian skal man være varsom med og kun indtage små doser ad gangen. Baldrian kaldes også naturens Stesolid, da den kan være voldsomt sløvende. Man skal være opmærksom på, ikke at indtage eksempelvis blodfortyndende medicin, hvis man vil tage baldrian –er du i tvivl om hvilken medicin og naturmedicin du ikke må blande, henvend dig da til din læge.

Valeriana Officinalis -Naturmedicin i haven

Baldrian kan sagtens findes vildt voksende rundt omkring i Europa og i den danske natur, langs vandløb, åer og bække. Den kan med fordel også plantes ud i haven, hvor baldrian kan blive en høj staude og skal derfor såes et sted i haven, hvor den kan brede sig rigeligt og samtidig står i let skygge. Baldrian får store smukke, lyserøde eller hvide skyer af blomster, hvis duft breder sig overalt i haven.

Du kan her læse om baldrians lægelige egenskaber og om naturmedicin i haven.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

nine − 3 =