Beskæring af frugttræer, hvordan beskæres pærer- og æbletræer?

beskæring af frugttræerBeskær frugttræet om sommeren, så du får frodige frugter og et sundt frugttræ

Tidligere tilklippede man frugttræerne i vinterhalvåret, men den nyeste viden om beskæring af frugttræer siger, at det tværtimod er om sommeren det skal gøres.

Hvornår skal frugttræet beskæres

Man mente før i tiden, at frugttræerne skulle tilrettes om efteråret, da man gjorde som frugtavlerne.

Men det er ikke et eksempel at gå efter, når man er ganske almindelig haveejer. Frugtavlerne beskærer træerne på denne tid af året, af hensyn til arbejdsfordelingen og ikke af hensyn til frugttræet.

Beskæring af frugttræer i din egen have

I din egen have skal du først og fremmest tænke på træernes ve og vel, og derfor altid tilklippe dem om sommeren. Det er også lettere at se virkningen af din indgriben, når træet har blade på.

Men det er selvfølgelig ikke helt ligegyldigt, hvornår på sommeren dette gøres. Beskærer du træet for tidligt på foråret, risikerer du at gøre stor skade, da frugttræet på denne tid er ved at gøre klar til at sætte blade og blomster. Den ideelle tid på sommeren er juli og august måned.

Hvorfor beskære mit frugttræ

Beskæring af frugttræer er traditionelt noget man gør, mens træet er helt ungt, så du derved langsomt former træet. Det er ikke nødvendigt, men mange gør det alligevel for at optimere deres høst.

Når du på den måde tilretter et frugttræ får du lidt færre frugter på træet, men de er tilgengæld meget størrere og sundere.

Er du i tvivl om hvordan du beskærer dit træ korrekt, så kontakt en fagmand, da du ellers kan gøre mere skade end gavn. Nedklippes træet alt for meget (bliver grenene for korte), vil det umuligt kunne bære frugt.

Læs mere om lavendel beskæring.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

1 × one =