Caribisk mad – opskrift på Mofongo

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (4 stemmer, gennemsnit: 4,25 af 5)
Loading...

Hvad med lidt lækker caribisk mad til aften? Find inspiration fra det skønne caribiske køkken med Mofongo, der fører jer på en duftende og velsmagende rejse til Caribien.

Caribisk mad - opskrift på Mofongo. Caribiske mad opskrifter på hovedret aftensmadMed foråret så småt på vej, er det mere end tilladt at drømme om syd og sommer. Tilføj aftensmaden et strejf af troperne med Mofongo – nationalretten fra Puerto Rico – og få en unik smagsoplevelse fra det caribiske kreolerkøkken.

Baggrund:

Ligesom meget af befolkningen på Puerto Rico, har Mofongo sine rødder i Afrika. Da slavehandelen førte mange afrikanere til Caribien, fulgte retten med til Puerto Rico, hvor den har fundet sin karakteristiske smag efter mødet med det spanske køkken. Mofongo er dermed en unik repræsentant for det caribiske køkken, fordi den blander de eksotiske og tropiske smage fra Afrika med krydret caribisk tilbehør og klassiske ingredienser som olivenolie og hvidløg fra den iberiske halvø.

I dag betragtes Mofongo som den puertoricanske nationalret, og serveres traditionelt med kogte rejer, churrasco (oksekødsstrimler), langtidskogt kylling eller en stærk grønsagssuppe. Retten kan også nydes, som den er. Mofongo serveres som sammenpressede kugler, man nærmest kan skære i som en hakkebøf, men minder i konsistens mere om en grov kartoffelmos. Smagen er til gengæld helt sin egen.

Denne opskrift på Mofongo kommer fra chefkokken, Elvin Rosado, fra Verdanza-hotellet i San Juan, der også er coach for det puertoricanske kokkelandshold.

Ingredienser:

3 pisanger (også kendt som madbananer)

250 gram sprøde flæskesvær eller stegte baconstykker

500 ml vand (nok til at dække pisangerne)

3 fed hvidløg

1 tsk. olivenolie

700 ml kylling- eller grønsagsbouillon

Salt og peber

350 ml vegetabilsk olie

 Fremgangsmåde:

  1. Skræl pisangerne og skær hver enkelt i 5-6 stykker
  1. Læg stykkerne i en skål med saltet vand i cirka 15 minutter, dræn dem derefter grundigt for vand.
  1. Varm den vegetabilske olie i en sauterpande eller stegepande på middel varme. Steg pisangskiverne et par stykker ad gangen, indtil de er stegt igennem, men ikke er brune eller sprøde.
  1. Pres hvidløgsfeddet og bland med olivenolie og salt i en morter, indtil du får en pesto-agtig masse. Hæld hvidløgsmassen over i en skål.
  1. Put de stegte pisangstykker i en morter og mos et par stykker ad gangen, mens du smager til med små mængder af hvidløgsmassen. Regn med omkring 9 stykker pr. person.
  1. Mens du moser pisangstykkerne, tilføj 30 ml. af kylling- eller grøntsagsbouillonen og lidt af de stegte baconstykker eller flæskesvær.
  1. Tag til sidst en stor ske og form den færdige masse til kugler 7-10 cm tykke kugle, og pensel med olivenolie.
  2. Server den færdige ret varm – enten alene eller med rejer, churrasco, kylling eller en grønsagssuppe, som de gør på Puerto Rico.

Tak til Puerto Rico Tourism Company.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

12 − seven =