Chokoladepletter – fjern pletter af chokolade og chokoladedrik på tøj
Chokolade på tøj, der tåler vask, vil som regel forsvinde, når tøjet vaskes ved mindst 60 grader.
Tåler tøjet ikke 60 grader, fugtes chokoladepletten med almindeligt opvaskemiddel. Lad tøjet ligge i nogle timer og vask derefter ved mindre grader.
Har du fået chokoladepletter på tøj der ikke tåler vask, gnides med rensebenzin. Bred stoffet ud med pletten opad på et rent, sugende underlag, for eksempel et gammelt frotté håndklæde eller lign.
Væd en bomuldsklud i rensevæsken. Fugt pletten med kluden og gnid derefter chokoladepletten fra midten og udefter, til den er væk. Flyt hele tiden tøjet med pletten, så underlaget er rent og brug et rent stykke af kluden til at gnide med.
Drikkechokolade:
Drikkechokolade kan som regel fjernes med vand, hvis det sker omgående. Lad koldt vand løbe gennem pletten med chokolade og gnid samtidig.
Indtørrede pletter af drikkechokolade: Det meste af pletten vil ofte forsvinde ved en kogevask, men tåler tøjet ikke så mange grader, skal chokoladepletten behandles først. Pletten behandles med opvaskemiddel, der skal gnides ind i tøjet og ligge et par timer og trække. Herefter vaskes det ved tålelige grader. Behandles pletten ikke, vil den mørke chokoladeplet næsten altid være lidt synlig.
Tøj, der ikke tåler vask sendes til rensning.
Lignende råd mod andre genstridige pletter.
Se alle vejledninger om pletfjerning på tøj