Depression – Ny viden om virkningen af depressionsmedicin

viden om depressionsmedicin

Ny viden om depression kan hjælpe tusindvis af danskere

Banebrydende forskning fra Aarhus Universitetshospital, bliver nu stillet til rådighed for alle verdens forskere og for medicinalindustrien.

For tusindvis af danskere, der er plaget af depression, betyder den ny viden udsigt til bedre medicin, hurtigere virkning og færre bivirkninger.

Depressionsmedicin øger mængden af serotonin i hjernen

Depressionsmedicin virker ved at øge mængden af signalstoffet serotonin i mellemrummet mellem nervecellerne i hjernen.

Som et led i kommunikationen mellem nervecellerne, sender cellerne løbende serotonin ud, for efter kort tid at optage serotoninen igen. Det er et protein i nervecellernes vægge, der virker som en pumpe og sørger for genoptagelsen.

Depressionsmedicin virker ved at sætte sig som en prop i disse proteiner, så serotoninen ikke bliver pumpet tilbage i nervecellerne.

Men præcist hvor og hvordan medicinen gør det, har indtil nu været ukendt, men den nye forskning giver et præcist billede af de molekylære processer mellem depressionsmedicin og proteinet i nervecellerne vægge.

Depression rammer hver femte

Mindst hver femte dansker kan forvente at få en depression på et tidspunkt i sit liv, og FN’s verdenssundhedsorganisation, WHO, forventer at depression i år 2020 vil blive den næst dyreste af alle sygdomme for samfundet.

Effektiv behandling af depression er derfor afgørende for de deprimerede, deres pårørende og for samfundet. Depression er invaliderende både erhvervsmæssigt og socialt.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

seven + 7 =