Design ure til mænd – Guide til kvinder

designure til mænd guide til kvinderSådan vælger du designuret til din mand

Hvad enten det skal være den helt rigtige gave til din elskede mand, eller familiegaven til onkel Bents 50 års fødselsdag, kan det være frustrerende at finde og vælge det rigtige ur blandt det store, og meget forskelligartede udbud inden for designure til mænd.

Design ure og deres udvikling

Der er sket meget med designer ure til mænd siden det første mande armbåndsur blev fremstillet af Louis Cartier i 1904. I dag findes der mange forskellige typer, stilarter, prisniveauer og da det jo er til mænd, også et væld af nørdede og avancerede funktioner at vælge imellem når vi snakker designer ure. Denne mangfoldighed efterlader ofte os kvinder forvirrede og overvældede, for hvordan skal man vælge et herreur i denne jungle af muligheder.

Men du skal ikke bekymre dig, for her er en guide der hjælper dig godt på vej med dit gave køb. Ved at følge de enkle råd i denne vejledning, kan du være sikker på ikke at ramme helt ved siden af med beslutningen om hvilket designer ur vil passe netop denne mand.

Hvilken type personlighed er han – reserveret eller eventyrlysten?

Jo mere reserveret eller korrekt en mand er, vil han være tilbøjelig til at kunne lide de mere traditionelle, klassiske stil ure og afhængig af alder og temperament måske et optræks ur eller lommeur. Mekaniske værker som Chronograph ure og lignende vil højest sandsynligt ikke vække hans opmærksomhed. Funktion vil sikkert være den vigtigste faktor for hans smag og valg af designer ur. Mænd i denne klasse foretrækker ofte de mere afslappede mærker som Dunhill, Seiko, og Tag Heuer eller de billigere Casio og Timex.

Hvad er hans interesser og hvad gør han for at ha det sjovt?

Hvis han arbejder udendørs eller kan lide at dyrke sport, vandre eller involverer sig i anden form for aktivt udeliv, bør du overveje et ur, der er mere robust, stødsikkert og vandtæt. Vælg en model, der har en fleksibel rem, som ikke generer ved hyppig bevægelser med håndleddet eller som følge deraf, går i stykker. Har han en specifik interesse, det kunne være militæret, fridykning, ekstremsport, piloter m.v. er der faktisk mange designer ure der har målrettet kollektioner mod mange forskellige aktiviteter og erhverv.

F.eks. vil en mand der spiller golf med sikkerhed kunne glæde sig over et Callaway ur.

Hvad er hans yndlings farver?

Nu om dage fås ure i næsten alle farver, og måske kan farven vise sig at være den afgørende faktor for om uret falder i hans smag eller ej. Man bør huske på, at de fleste mænd ikke foretrækker at bære voldsomme, prangende farver og oftest føler sig mere komfortable med mørkere farver som nuancer af brunt, mørkere grøn og blå. Til udendørs mænd og militære typer er olivengrøn altid et godt valg.

Hvis manden derimod er en type, der kan lide at eksponere sig selv med dristige og farvestrålende ure kan det rigtige valg være ligge gemt i kollektionerne hos populære mærker som Cartier, Patek Philippe og Rolex.

Har han nogen foretrukne mærker eller stilarter?

Mange store mærkevare producenter som Kenneth Cole, Oscar de la Renta, Timberland, Tommy Hilfiger og Versace har deres egen ur kollektioner. Har han en fast præference for et specielt mærke, så vil du sandsynligvis ikke gå helt galt i byen ved at købe et sådant. Hvis han kan lide mærket, vil han efter al sandsynlighed også kunne lide deres ure.

Er han teknologi interesseret?

Jo mere teknonørdet manden er, jo mere han vil nyde nogen ekstra dimser på uret som Chronographer, programmerbare funktioner, skridttællere, kompas, GPS m.v. Der findes endda ure der viser den præcise soltid (afviger med 13 minutter fra realtid fra sommerperioden til vinterperioden) samt præcise placeringer af planeter og rotation af jorden!

Hvordan han klæder sig til hverdag vil også kunne give et fingerpeg om, hvad type ur, han godt kunne tænke sig. Jo mere afslappet hans påklædning er, jo mere afslappet bør stilen også være på uret. Hvis han klæder sig i lyse farver,er et prangende ur måske sagen. Hvis han typisk bærer jakkesæt, vil et mere elegant designur være passende.

Et andet godt trick er tilfældigt at komme forbi urmageren på en almindelig shopping tur og så forsøge at aflokke nogen informationer her, uden at få det til at se alt for åbenlyst ud selvfølgelig..

 

Kommentarer

Skrevet af: Smilende Sussi
30/11/10 11:07

Great! Jeg skal da have alt det i mente når der juleshoppes til manden 😉 Tak for en rigtig fed side 😀


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

five × two =