Dine biceps røber dig!

dine biceps røber dig

Dine biceps afslører dine sociale holdninger til bl.a. krig, straf og fordeling af rigdomme

Vi er stadig jægere og samlere, når vi tager stilling til krig, straf og fordeling af rigdom, mener en række forskere i holdningsdannelse. De mener, at Darwinismen pr. definition er nødvendig i socialvidenskaberne.

Kast et blik på dine kollegaers overarme

Går dine kolleger og gemmer på deres holdninger til skattetrykket eller krigen i Afghanistan, så kast lige et blik på deres overarme. Omfanget af dem kan nemlig røbe, hvad de mener, ifølge en gruppe samfundsforskere, som har taget evolutionslæren til sig for at blive klogere på, hvordan vi opfører os i politiske og sociale sammenhænge.

Muskuløse mænd, deler ikke ud

Deres foreløbige undersøgelser tyder f.eks. på, at velhavende muskuløse mænd ikke er meget for at dele deres rigdom med andre. Modsat er mænd med lavere indkomster mere tilbøjelige til at kræve omfordeling i samfundet, hvis de har store biceps, mens deres kønsfæller med mindre fysisk styrke er mere tilbageholdende med deres krav.

Krig og fysisk styrke

Psykologiske mekanismer selekteret langt tilbage i menneskets historie gælder stadig, når vi forholder os til moderne politiske fænomener. Der eksisterer en række undersøgelser, der viser, at fysisk styrke betyder noget for holdningen til krig. Jo større biceps man har, jo mere parat er man til at gå i krig. Det giver kun mening, hvis man ser det i et revolutionært perspektiv.

Læs også artiklen Menneskets psyke er ikke opdateret.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

5 × 1 =