Du er inviteret til Island!

du er inviteret til islandI en opsigtsvækkende kampagne for den lille nordatlantiske ø, er der lagt op til personlige oplevelser, når vi alle inviteres til Island.

Har du nogensinde overvejet at bruge ferien på Island og hilse på vores nordligste brødre og søstre, er det lige nu et oplagt tidspunkt at gøre det.  I en folkelig ånd inviterer hele Island dig til at opleve deres natur og samfund på tæt hold. Island der som turistmål, mest har været associeret med kurbade og varme kilder, forsøger nu at engagere sine turister i landets sjæl, historie, kultur og fremtid.

De forskellige initiativer strækker sig fra oplæsninger af nationale værker på hotellerne, rundvisninger hos private og offentlige fremvisere, servering af egnsretter & lokale specialiteter, naturoplevelser med videre. Du kan bl.a komme gratis med på sejltur og kigge sæler og dyreliv i et miljø der hører til blandt verdens smukkeste.

Island er et land med mange farverige personligheder. En der har gjort sig særligt bemærket, er den tidligere komiker, Jón Gnarr som blev borgmester i Reykjavik ved at love gratis håndklæder i svømmehaller og en isbjørn til den zoologiske have. Se et interview med ham her.

Island er også shopping, designermode og eksklusive fester.

Og netop Reykjavik vil for mange være kontrasten til det rige naturliv på Island. Reykjavik har de sidste årtier gennemgået en stor forandring og byder nu på et spændende storbymix af den lokale kultur og en spirende metropol. Islands mange gode økonomiske år forud for den økonomiske krise, lagde grobund for en ny type storby. Trendy men alligevel traditionsbunden og med et vibrerende cafe og natklub miljø kan rejkavik også byde dig velkommen til en tur i byen.

Vind kulinariske oplevelser på Island ved at deltage her på siden.

Selvfølgelig skal man også have noget at spise. Og her er Island virkeligt dygtige når det gælder kulinarisk videreformidling af deres egen madforståelse. Mange første klasses spisesteder trakterer nemlig med genopfindelser af gamle opskrifter og har høstet stor international anerkendelse for dette. Selvfølgelig er der også mange spændende restauranter og spisesteder med udenlandske køkkener, altså kommer ingen til at gå sultne i seng.

Har du lyst til at deltage i konkurrencen om mad oplevelser på Island, skal du følge med her på siden, da vi offentliggør detaljerne i starten af Marts.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

fourteen − six =