Dyretegn – stjernetegn

dyretegn kinesiske stjernetegnAstrologi og kinas stjernetegn – dyretegnet rotten, kinesisk stjernetegn

De kinesiske dyretegn eller stjernetegn er faktisk ikke meget mere, end tusind år gamle. For dyretegnene er egentlig en slags popularisering, af en meget ældre kinesisk tradition, med tolv kinesiske stjernetegn. Disse kinesiske tegn, blev kaldt “de tolv grene”.

De kinesiske stjenetegn blev også brugt til, at opkalde hvert år efter. Det blev hurtigt meget populært og japanerne og andre af kinas naboer, brugte nu også dyretegnene.

Mennesker over hele verden, har til alle tider været fascinerede af astrologi, himlen og dens stjerner og planeter. Astrologi og filosofi var også en vigtig del af styringen i kejsertidens Kina. Så kineserne, lagde en stor lid til astrologi og dyretegn.

Dyretegnet rotten starter fra det kinesiske nytår

Der findes et gammelt kinesisk sagn om, hvordan det netop blev disse 12 dyr, der fik opkaldt et år efter sig. Historien lyder at Buddha hidkaldte alle dyr fra jorden, til himlen. Men kun tolv dyr, kom til Buddha. Disse tolv dyr belønnede Buddha ved, at hvert dyr fik et år opkaldt efter sig. Rotten kom først og fik altså tildelt, det første år.

Rottens år kommer naturligvis hver 12. år, og starter fra det kinesiske nytår. En rotte er eksempelvis født i år 1948, 1960, 1972, 1984 eller 1996. Men ligesom vestlig astrologi, skal det selvfølgelig ikke være så simpelt. Hvert år har også tilknyttet et element, der har betydning for personlighed. Timerne også styret af de 12 dyr og på den måde, får også den tid på dagen, man er født, betydning – det kaldes for ens hemmelige dyretegn eller stjernetegn.

Er man født i rottens år, ejer man ifølge gammel kinesisk tro, nogle kvaliteter og egenskaber fra årsdyret. I kinesernes øjne symboliserer rotten bland andet intelligens, rigdom og lykke.

Vil du læse mere om kinesiske stjernetegn.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

twenty + 7 =