Få langt hår med den rette hårpleje

Få langt hår hurtigt med den rette hårplejeFå langt hår hurtigt – hårtips til langt hår og den rette hårpleje

Hvis du vil have et langt og sundt hår, er det vigtigt at du forstår at passe godt på det og give det den rette pleje.

Men din kost er lige så vigtig og har du mangel på selen eller zink, vil du have større tendens til hårtab.

Omega-3-fedtsyrer og B-Vitamin får håret til at gro hurtigere

Vil du styrke dit hår og få det til at gro hurtigere og blive langt i en fart, kan du bl.a. ændre lidt på dine kostvaner. B-Vitaminer og fiskeolie er kendt for deres egenskaber til at styrke især hår og negle. Nogle vælger derfor at købe rene kosttilskud.

Men man kan også sagtens få sine B-Vitaminer igennem den daglige kost fra bl.a. kartofler, hvedekim, nødder, havregryn, banan, acai frugt og meget andet frugt og grønt. Og ligeledes er muslinger, laks og andre fisk rige på Omega-3-fedtsyrer og selen, som også stimulerer hårvæksten.

Gode tips til pleje af langt hår

 • Når du sætter håret op, så vælg nogle gode elastikker, der ikke er for stramme, da de vil slide for meget på håret i længden. Vælg også dine hårspænder med omhu.
 • Flet gerne håret i en fransk- eller almindelig fletning, inden du går i seng om aftenen. Er håret nænsomt samlet for natten, i en fletning, vil alle dine hoved-vrid på puden ikke slide så meget på håret.
 • Brug en god kvalitetsbørste eller stor kam med brede tænder, når du børster dit hår. Hårbørster med metaldupper slider unødvendigt på håret og kan give spaltede spidser. Børst ikke håret for meget, da det også slider for hvert tag.
 • Brug gode plejeprodukter til dit hår. Du kan enten selv lave en hårkur eller købe et godt kvalitetsprodukt hos din frisør. Bruger du en for billig shampoo eller balsam, vil det udtørre håret og i nogle tilfælde efterlade en ”usund hinde” på hårstråets overflade.
 • Når du har vasket dit hår, må du aldrig frottere det med håndklædet, men vrid i stedet forsigtig vandet ud af håret. Det slider rigtig meget at frottere håret med håndklædet og kan få håret til at knække, da det er meget sart, når det er vådt.
 • Gå heller ikke direkte ud i frostvejr med vådt hår. Håret er i forvejen ekstra sart når det er vådt, men fryser det våde hår, kan det meget let knække af.
 • Det er sundeste for dit hår, hvis du kan lade det luft-tørre. Bruger du hårtørreren ofte, vil det også slide unødigt på dit hår.

Læse mere om stop hårtab eller hvordan du kommer af med skæl.

Kommentarer

Skrevet af: jonna
31/03/12 22:10

jeg har også brugt silica med stor succes. jeg syntes at jeg kunne se en forskel allerede i løbet af de første fire uger…mine negle og mit hår voksede helt vildt.


3 Kommentarer til “Få langt hår med den rette hårpleje

  • Hej Signe.

   Sennepsolie kan købes i de fleste orientalske butikker. Men ved at foretage en søgning på Google, hvor jeg anvender søgeordene `Køb sennepsolie´ har jeg også fundet et par online butikker i Danmark, der forhandler det.

   Med venlig hilsen
   Pulze.dk/Merete

Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

4 × 2 =