Facebook bruges til at søge nye medarbejdere

Facebook bruges til at søge nye medarbejderePå Facebook kan man finde de nye talenter til arbejdsmarkedet

Internettet er efterhånden blevet det vigtigste værktøj, i forbindelse med rekruttering af nye medarbejdere til arbejdspladsen. Arbejdsgivere og rekrutteringsfirmaer søger systematisk oplysninger om potentielle kandidater på nettet.

Rekruttering af nye talenter til virksomheden via facebook

For bare fem år siden foregik den største del af al rekruttering, via jobannoncer i avisen. I dag er avisen et af de mest upræcise steder at annoncere, da det handler om at finde kandidaterne, hvor de er. Og det er på internettet.

Flere og flere arbejdsgivere bruger sociale netværkssider som Facebook og LinkedIn til at spotte fremtidige medarbejdere. De digitale søgninger spiller faktisk også en større og større rolle, jo tungere stillinger der skal besættes.

Eksperter advarer om store etiske konsekvenser

Men den nye udvikling gør, at det er blevet stadigt vanskeligere at skjule belastende oplysninger fra fortiden og mange eksperter advarer om store etiske konsekvenser.

“Alle mennesker har en iboende fordomsfuldhed, der gør, at viden om en ansøgers religiøse, politiske eller seksuelle orientering ikke kan udgå at spille ind, når først man kender til det”. Det udtaler en førende forsker i etik på internettet.

Derfor skal de unge tænke sig godt om, og ikke ukritisk ligge hele deres liv til udstilling på internettet.

Man skal selvfølgelig ikke gå hen og blive bange for sin egen skygge. Men man skal være opmærksom på, at det man bruger som et privat fritidsforum, faktisk kan være et offentligt tilgængeligt spejlbillede af ens person.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

eighteen + fourteen =