Finanskrise baner vej for bæredygtig økonomi

finanskrise baner vej for ny økonomiFinanskrisen skaber nye økonomiske rammer og bæredygtig økonomi

Finanskrisen gør ondt! – det er alle de økonomiske eksperter enige om. Men i det lange løb vil et finansielt sammenbrud, bane vejen for et nyt økonomisk system. Kapitalismens spilleregler vil ikke længere råde alene, men social og miljømæssig bæredygtighed vil komme i centrum.

Økonomisk udvikling

Krisen kradser slemt, men den var helt nødvendig for den økonomiske udvikling. De frie markedskræfter har vist sig ikke at være bæredygtige og finanssektorens krampetrækninger, er kun starten på en ny økonomisk dagsorden.

Der varsles et opgør med snæver profittænkning og forældede finansielle institutioner. Dette mener eksperter kan være muligheden for, at sætte nye spilleregler på dagsordenen, som vil bringe ressourcemangel, social ulighed og truslen fra den globale opvarmning, ind i kernen af den globale økonomi.

Finanskrisen et nødvendigt onde

Finanskrisen er et nødvendigt skridt i den proces. Den er fremprovokeret af grådighed og af forældede, tunge internationale institutioner, som i nogle tilfælde kan dateres tilbage til tiden umiddelbart efter Anden Verdenskrig.

Ifølge økonomiske eksperter, skal der et kraftfuldt chok til for at ruske op i de forældede institutioner og for at gøre de sociale entreprenøres tænkning, til en integreret del af den globale markedsøkonomi.

Den globale økonomi skal have nye spilleregler

Eksperter mener, at vi skal benytte lejligheden til at etablere nogle nye bæredygtige spilleregler for den globale økonomi.

Man bør lade sig inspirere af det, der populært kaldes sociale entreprenører. Det er entreprenører, i form af enkeltpersoner, organisationer eller virksomheder, som har fundet metoder, der kan gøre op med den enorme miljøbelastning og den sociale ulighed, som det nuværende system tydeligvis har ført til.

Det skulle være muligt at skrue en markeds dreven model sammen, som både skaber profit og inkluderer udviklingslande fattige i økonomien.

Kaos på det finansielle marked i de kommende år

Men der vil uden tvivl, herske kaos i de kommende år på de finansielle markeder, men det er kun en del af den nye økonomiske tilblivelse.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

one × two =