Forbrænd kalorier ved at stå op

Forbrænd kalorier i hverdagen - forbrænd kalorier ved at stå op

Forbrænd kalorier i hverdagen ved at stå op på dit arbejde

Tilbringer du alt for mange af døgnets vågne timer ved stillesiddende arbejde, øger du risikoen for at blive ramt af nogle af de mest almindelige folkesygdomme, som overvægt, diabetes, hjerte-kar-sygdomme eller kræft. Men der er også større sandsynlighed for at du på sigt kan komme til at døje med dårlig ryg, muskelsmerter og slappe ledbånd i dine knæ. Mange mennesker bruger efterhånden meget tid foran skærm og tastatur og denne type stillesiddende arbejde er usundt og nedbrydende for kroppen i længden.

Men der skal ikke meget til at ændre den negative spiral og blot 3 timers ændrede vaner i løbet af din arbejdsdag, kan være nok. Hvis du rejser dig op, begynder kroppen igen at producere de stoffer, som renser blodomløbet med hensyn til blodfedt og blodsukker. Det er nemlig vanvittig sundt for din krop at stå lidt op i løbet af dagen og du forbrænder over dobbelt så mange kalorier, som hvis du sidder ned. Samtidig forebygger du også en række livsstilssygdomme som skyldes passivitet og inaktivt arbejde. Står du op i bare 3 timer i 30 dage svarer din forbrænding af kalorier til hvis du havde løbet et maratonløb!

Det sker i kroppen når du står op:

  • Din forbrænding fordobles sammenlignet med hvis du sidder stille.
  • Din krop forbrænder 350 kalorier mere pr. dag, hvis du står op i ca. 2,5 time.
  • Dit blodfedt reduceres og dit blodsukker falder.
  • Din holdning forbedres og din muskulatur styrkes.

Det sker i kroppen når du sidder ned:

  • Kroppen går i en hviletilstand/hvilestilling.
  • Forbrændingen reduceres til 1 kalorie pr. minut.
  • Enzymerne som behøves til at nedbryde fedt reduceres med 90 procent.
  • Efter bare 2 timer i siddende stilling er dit gode kolesterol reduceret med 20 procent.

Når du rejser dig op, sker der en masse i kroppen på en gang og i første omgang bliver den vækket af sin hviletilstand. De mange bevægelser i hele kroppen øger blodcirkulationen og du styrker samtidig flere muskelgrupper som ellers måske sjældent er i brug.

Er du ikke vant til at stå op ved dit skrivebord, skal hele kroppen lige vænne sig til det og det er helt normalt, at blive øm i ben, muskler, led og fødder de første dage.  Men det skal gerne fortage sige igen, så snart det bliver en god vane for kroppen at stå op. Gør det ikke det, kan det eventuelt skyldes at det gulv eller underlag som du står på, er for hårdt og ikke egnet til at stå på i længden.

Men det kan der gøres noget ved! Der findes mange forskellige stå-måtter som er specielt designede til af aflaste kroppen, når man står op i længere tid. Vi kan anbefale `Stand Up´by Matting som er en ergonomisk arbejdspladsmåtte til brug på kontoret, specielt designet til at aflaste.

 


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

16 − 15 =