Sund kost til din mave og fordøjelse

sund kost til din fordøjelseSund mave kræver sund og varieret kost til din fordøjelse

Forskere på området hævder, at vores sundhed kan aflæses i vores tarmbakterier og at nøglen til mange af vore gådefulde sygdomme, skal søges i fordøjelsen.

Det er dog ikke helt let, at få et overblik over symptomerne. Det skyldes måske at vi ikke er bevidste om, hvad det vil sige at have en normal og velfungerende fordøjelse.

En normal fordøjelse betyder i virkeligheden, at der er afføring 2 gange indenfor 36 timer (80% stammer fra tarmen, 20% fra føden). Afføringen skal være formet, pastøs konsistens, tør (må ikke smitte af på toiletkummen), flyder ovenpå vandet og er ikke ildelugtende (kun let syrlig). Maven må ikke være oppustet og tarmluften må ikke lugte ubehageligt.

Sund kost – god tarmflora

Men for at opnå en normal tarmflora og en sund mave, må vi også spise derefter. Det kan ikke nytte noget, at vi fylder maven med “fast food”, tomme kalorier og sodavand og ikke tænker nærmere over konsekvenserne.

Maven fortæller os hurtigt, hvis vi har udsat den for noget den ikke bryder sig om. Vi behøver kun at lytte til dens signaler.

Men maven indstiller sig meget gerne på vores madvaner, men behøver lidt tid til omstillingen. Hvis omstillingen aldrig rigtigt lykkes, bør man ændre sin kost. Mennesker kan leve et helt liv med diare på grund af en fødemiddelintolerance, de aldrig har været opmærksomme på. Vi vænner os til situationen og tænker ikke over, at noget må gøres. Det eneste der kan reparere en dårlig tarm, er en sund og varrieret kost.

Læs mere om din fordøjelse og dine madvaner her.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

14 + 5 =