Forebyg kræft

forebyg kræft -lev sundtForebyg kræft ved at leve sundt – du kan selv gøre en forskel

Kræftbehandlingen i Danmark har fået en tiltrængt bevågenhed indenfor de senere år. Efter stort pres, fra blandt andet Kræftens Bekæmpelse har politikerne indset, at kræft skal behandles som en akut sygdom.

Det har betydet at ventetiden på behandling, er blevet kraftigt reduceret, rundt om på de offentlige sygehuse. Men der er stadig lang vej. I dag er det kun hver anden danske kræftpatient, der overlever sin sygdom.

Men hvad kan vi selv gøre for at undgå kræften? Det er således, at hvert tredje kræfttilfælde faktisk kan forebygges! Vi giver dig her nogle enkle råd til, hvad du selv kan gøre for at nedsætte din risiko for at få kræft:

  • Undgå røg – Rygning er årligt skyld i 5.750 tilfælde af kræft. Lad være med at ryge og undgå passiv rygning.
  • Spis sundt – Overvægt er årligt skyld i 1.800 tilfælde af kræft. Undgå overvægt, spis frugt og grønt hver dag og minimer dit forbrug af kød og alkohol.
  • Vær aktiv – Fysisk aktivitet forebygger kræft. Tag trappen, cyklen til arbejde og dyrk regelmæssig motion.
  • Pas på solen – For meget sol er årligt skyld i 8.000 nye tilfælde af kræft i huden. Undgå derfor at være i direkte sol, om sommeren, mellem kl. 12 og 15. Find istedet skygge, dæk huden og husk at bruge solcreme. Skru også ned for brugen af solariet.
  • Screening – Tag imod tilbudet om at blive undersøgt for kræft. Screening redder liv!

Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

two × 2 =