Herretøj og størrelser. Få den rigtige størrelse første gang.

herretøj og størrelser - find den rigtige store størrelse
Når jeg ser i spejlet er jeg en stor fyr, men dog alligevel kun én. Kaster jeg så et blik i mit tøjskab, får jeg der, en pludselig tvivl om hvorvidt alle disse størrelser så også tilhører mig, eller hvilken fysisk umulighed der bevirker at mit kødelige hylster virkelig kan transformere sig ind i alt, fra en XL, til en 7XL.

Som mand har jeg gennem de sidste 20 år været vidne til den udvikling der har været med størrelses angivelserne i herretøj og ofte er jeg blevet prøvet i den opgave at finde herretøj, som man på trods af det lille mærke i nakken, alligevel kan passe.

Det ene øjeblik er jeg smuttet i nogen størrelser og et andet øjeblik nogen andre. Og selvom man skulle tro det hele var handlet på thailandsture og udenlandsrejser er hovedparten af min garderobe købt i Danmark eller via Danske hjemmesider.

Hvorfor er XL tøj ikke bare en XL

Størsteparten af produktionen foregår i dag som massefremstilling i Asien, hvor der kosteffektivt leveres til det globale marked. Det er et marked hvor folk gennemsnitligt set, ikke er så store som os nord europæere og hvor 80% af produktionen har andre standarder end dem vi kender og benytter.

E-handel har været med til at gøre forvirringen total og fordi det herretøj som er blevet produceret til de mindre syd europæere, via EU’s frihandel, nu nemt ender i hænderne på os der køber tøj på nettet. Man kan som dansker derfor stå med tre forskellige t-shirt, i tre forskellige størrelser og passe dem alle perfekt.

Når der er mulighed for at prøve tøjet bliver det sjældent et problem at størrelserne svinger, men jo mere jeg handlede på nettet jo vigtigere blev det for mig at undgå besværet, ventetiden og de ekstra omkostninger forbundet med returnering og ombytning af forkerte størrelser.

Kend dine mål (eller mandens)

Mit bedste råd til alle der handler tøj på nettet er derfor, kend dine egne mål.

Det er en god metode hvis du er alene og ikke kan jonglere med et målebånd, at lægge f.eks. en t-shirt op på sengen og så tage alle de nødvendige mål direkte på trøjen.

På samme måde hvis du skal give tøjet i gave, kan du finde et lignende stykke tøj af ejermandens og på den måde aflure de faktiske mål. Det virker jo altid mest betænksomt at give en gave som passer, første gang 😉

Herretøj i store størrelser

Til min research på artiklen fandt jeg især markante afvigelser på de store størrelser. Et eksempel var størrelsen 3XL i herretøj hvor jeg fandt mange forskellige mål på samme størrelse. Fra et brystmål på 96 cm til et brystmål på 140 cm, hvilket må siges at være en imponerende forskel på næsten en HALV METER!

Tøj til store mænd kan derfor være lidt af en udfordring da detailhandlen stopper de fleste af deres kollektioner ved XL, XXL eller XXXL afhængig af målgruppen for tøjet. Og det efterlader de fleste store drenge med nethandlen som deres eneste alternativ.

Derfor lyder mit råd endnu skarpere til jer der fylder lidt mere. Find jeres mål og tjek størrelses angivelserne de steder hvor du handler.

Det er sjovere at handle, når man handler rigtig 🙂

Bigguy.dk er udviklet af hot soup media

 


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

10 + eighteen =