Hvad er mit stjernetegn?

Hvad er mit stjernetegnFind dit stjernetegn og se hvilken planet der knytter sig til dit tegn

I skemaet herunder er det muligt for dig at finde frem til dit stjernetegn, ud fra din fødselsdato.

Bemærk at datoerne vil være en nogenlunde guide til dit stjernetegn, da det er baseret på, hvornår solen typisk bevæger sig igennem hvert stjernetegn.

Det kan kun blive en nogenlunde vejledning, da tidspunktet for hvornår solen vil bevæge sig igennem de 12 stjernetegn, ikke kun varierer lidt fra år til år, men også tidspunktet på dagen varierer og det vil derfor være påvirket af, hvornår på dagen du er født.

Hvilket stjernetegn er du?

Hvis du er født på en af de datoer hvor ét stjernetegn skifter til ét andet, dagen før eller dagen efter skæringsdatoen, kan det være svært selv at finde frem til det rigtige stjernetegn og nogle mener, at man så er født mellem to stjernetegn. Men solen kan ikke være to steder på én gang og dit stjernetegn er selvfølgelig det ene eller det andet. Er du i tvivl om hvad dit stjernetegn er, kan du få lagt et fødselshoroskop.

Solens bevægelse gennem de 12 stjernetegn

I løbet af et år, og en periode på 365 dage, vil solen bevæge sig igennem hvert af de 12 stjernetegn i en bestemt rytme, som er fastsat af forårs- og efterårsjævndøgn* og sommer- og vintersolhverv* – hver markerer begyndelsen på de næste tre stjernetegn.

*Jævndøgn er de to døgn om året hvor nat og dag er lige lange overalt på Jorden. Forårsjævndøgn vil på den nordlige halvkugle være cirka 21. marts og efterårsjævndøgn cirka 22. september. Solen passerer da himlens ækvator.

*Sommer- og vintersolhverv er de to tidspunkter på året, hvor solen er længst væk fra ækvator og henholdsvis, den korteste og længste dag på året. Når solen er længst nord for ækvator cirka den 21. – 22. juni, på den Nordlige halvkugle, indtræder sommersolhverv. Ligeledes når solen er længst syd for ækvator cirka den 21. – 22. december, indtræder vintersolhverv.

Tidszoner og stjernetegn

Solen bevæger sig altså igennem hvert stjernetegn på omkring det samme tidspunkt hvert år, men dette kan variere med op til 24 timer om året og derudover er det vigtigt, at tage højde for de forskellige tidszoner på jorden.

Tidszonerne kan forvirre meget – er du eksempelvis født i USA helt ude ved østkysten den 18. februar, vil du være i fiskenes tegn. I Danmark vil det på samme tidspunkt være den 19. februar, men solen står stadig samme sted og i samme stjernetegn – altså fiskene. Hver derfor opmærksom på hvilken tidszone du er født under.

 

Stjernetegn:Element:Polaritet:Planet:Stjernetegnets tidsperiode:
VandmandenLuftPositivUranus21. Januar – 18. Februar
FiskeneVandNegativNeptun/Jupitor19. Februar – 20. Marts
VædderenIldPositivMars21. Marts – 20. April
TyrenJordNegativJorden21. April – 21. Maj
TvillingerneLuftPositivMerkur22. Maj – 21. Juni
KrebsenVandNegativMånen22. Juni – 22. Juli
LøvenIldPositivSolen23. Juli – 23. August
JomfruenJordNegativMerkur24. August – 23. September
VægtenLuftPositivVenus24. September – 23. Oktober
SkorpionenVandNegativPluto24. Oktober – 22. November
SkyttenIldPositivJupitor23. November – 21. December
StenbukkenJordNegativSaturn22. December – 20. Januar

34 Kommentarer til “Hvad er mit stjernetegn?

  • Det 13. stjernetegn hedder Slangen, men er stadig uofficielt. Man har for nylig fundet det, så hvis det bliver godtaget, får rigtig mange mennesker nyt stjernetegn.

 1. Hej Pulze.

  Jeg er blevet moster til den mest vidunderlige dreng, men jeg ved ikke hvad hans stjernetegn er. Kan I hjælpe mig?
  På forhånd tak.

  • Hej Christine. Hvor er det bare dejligt, tillykke til dig og din søster!! Hvis du oplyser hans fødselsdato, skulle vi nemt kunne finde den til dig i hvertfald 🙂 Varme hilsner – Merete, Pulze.dk

 2. Hvordan kan jeg vide stjernetegnet med sikkerhed på min søn, der er født 200303-3003 kl 10:10 i Danmark? Det er jo på grænsen mellem to stjernetegn.

 3. Hejsa. Jeg har en søn som blev født d. 21 maj 2013. Men når jeg søger på forskellige links, så svinger denne dato mellem Tyren og Tvillingerne. det er forskelligt hvornår datoen rammer. Nogen steder deler den sig d. 20 maj (Tyren) og fra d. 21 maj (Tvilling.) Så jeg er lidt i tvivl om hvilket stjernetegn min søn er?

  • Hej Mia.
   Tyrens tegn er i perioden 21 April til og med 21 Maj.
   Tvillingens tegn er 22 maj – 21 Juni.
   Hvis din søn er født den 21 Maj er han en Tyr. Han er ikke en ærketypisk tyr og deler flere aspekter med den tvilling der er født den 22 maj.
   Mvh Otto

 4. Hejsa. Min nevø blev født 21. maj 2017 kl. 8.46, er han tyr eller tvilling? På forhånd tak for hjælpen☺️

 5. Mit barnebarn er født den 20 marts 2016 kl 18.08.
  Nu kan vi ikke finde ud af hvilket stjernetegn han er født i, kan I hjælpe os.

 6. Mit barnebarn er født d. 23/8-2017 kl. 00.35 hvor kan jeg finde ud af hvilket stjernetegn han er født i

 7. Hej,

  Nu må det være på tide…at min datter ved, hvilket stjernetegn hun er.
  Hvilket stjernetegn er hun? Hun er født 22.07.2000kl 1339.

 8. Hej
  Min Søn er født d.21/6 2001 kl. 04.19
  Er han så krebs eller tvilling – der er forskellige bud på det kan jeg se.
  Mvh Dorte Svane

 9. Simon, den er jeg også med på. Jeg er født 23. august, og har hele livet været i tvivl, fordi en siger jomfru en anden Løve.
  Jeg syntes at jeg kan genkende mig selv i begge tegn, dog mest i jomfruen.

 10. Hvis jeg er født d 20/04-1988 kl 01.00 hvilket stjernetegn er jeg så? Det har altid irriteret mig at jeg aldrig rigtig har vidst hvor jeg hørte til.

  • Hej Jan. Lige Præcis. Du er en vægt, men vil helt sikkert skulle smugkigge i Skorpionens horoskoper også, da du deler flere aspekter med dette tegn. Eller endnu mere præcist. Få lagt et personligt horoskop ud fra din fødselsdato og din placering, så bliver du bedre informeret.
   Mvh Otto

 11. Ja du er sempelthen en vægt. Håber hjælpen kunne bruges. Elsker nemlig at hjælpe folk. ? Jeg er vandmand, og syndes selv det er den bedste at være. Men vægten er også god

Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

three + 20 =