Opskrift på ingefær drik, der gør dig springfyldt med energi – lav din egen ingefærshot
Ingredienser
- 1-2 gode store Ingefærrødder (svarende til 200 g.)
- 3-4 stk. Citroner
- 50 g. Gurkemeje
- 2 l. vand
Fremgangsmåde
Rens og snit dine rodfrugter – har du købt økologisk, behøver du blot at rense ganske let.
Riv ingefærroden på et rivejern. Det revne rå ingefær samles i en presse. Pres al saften ud af det revne ingefærrod og sæt derefter den pressede saft til side. “Rest-produktet” af det pressede ingefær skal koges med, sammen med citroner og gurkemeje i gryden – så det revne og pressede ingefær smides op i en gryde med vand.
Sæt gryden med vand over på det varme blus. Mens vandet kommer op at koge, forbereder du de andre ingredienserne og putter dem i gryden undervejs.
Tag citronerne og del dem i halvstore både med skal og kom dem derefter direkte i vandet i gryden. Mens det simrer og arbejder sig hen imod at koge, gøres gurkemejen klar.
Gurkemeje farver MEGET, så vil du undgå gul/orange fingre, kan du tage et par (dertil egnede) handsker på. Skær gurkemejen ud i nogle fine skiver (bare med hurtig hånd) og kom efterhånden det skårne gurkemeje op i gryden.
Det hele skal nu simre i 40 min. Når gryden har simret færdig, tages den af varmen, således at det nu kan køle af.
Når drikken har kølet godt af sies det hele, så du kun har den klare drik tilbage. Nu tilsættes det koldpressede ingefærrod, som du pressede tidligere, og blandes godt sammen med resten. Drikken hældes nu på grundigt rengjorte flasker og sættes på køl.
Når du både indtager ingefærroden som koldpresset og som varmebehandlet, så udnytter du flere forskellige egenskaber (gingerol og zingerone) fra ingefæren. På den måde får du det optimale ud af din ingefærshot.
Læs mere om virkning og bivirkninger ved ingefær
Det hedder SPRÆNGFYLDT og ikke springfyldt – altså …..! Men ellers tak for en god opskrift!
Hilsen
Merete – der snart ikke kan tåle mere dårligt dansk
Fin opskrift MEN
Det er mig krop umuligt at finde hele friske Gurkemeje , så i stedet kan jeg vel bruge den knuste tørre man kan få overalt, men hvor meget i stedet for de 50g som nævnt i opskriften.
Larsen.DK