Undgå kræsne børn

undgå kræsne børnBørn & sund kost – præsentér maden på en spændende måde

Det kan være mere end almindelig svært, for forældre få at børnene til at spise sund mad.

Børn får for lidt frugt & grønt

De fleste børn under 10 år, får de anbefalede 400 g. frugt og grønt om dagen, men efter 10 års alderen spiser de danske børn færre frugt og grønt. Blot 10 % af alle børn mellem 11 og 14 år får de 600 g. frugt og grønt om dagen, som anbefalingen lyder på.

Én af de vigtigste måder, at få børnene til at spise sundere på, er ved at udfordre dem og prøve at påvirke dem til at spise sundere.

Frugt og grønt skal være tilgængeligt

Man kan eksempelvis sørge for at frugt og grønt altid er tilgængeligt og invitere børnene med i køkkenet, når der laves mad. Hvis man involverer børnene lidt i den sunde mad og tilberedningen i køkkenet, vil de automatisk også få lidt større lyst til at smage på de sunde madvarer.

Præsentér maden på en indbydende måde

I et studie præsenterede man frugt for børn i alderen 4-7 år på 2 forskellige måder. Man havde et scenarie hvor jordbær, vindruer og æbler var skåret i mindre stykker og serveret i en melon pyntet med små cocktail pinde. Et andet scenarie, hvor frugten var skåret i mindre stykker, men blot præsenteret på en tallerken.

Ikke overraskende spiste børnene mere frugt når det blev serveret på en sjov måde. Men husk at variere præsentationen, den samme præsentation bliver formentlig ikke ved med at virke.

Kilde: Chris Macdonald


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

20 − 10 =