Juleeventyr om julepynt

juletrae_eventyr om julepynt

Et juleeventyr om et juletræ med den smukkeste julepynt

Der findes et helt eventyrligt julesagn om julepynten, der fortæller hvorfor vi ynder at pynte vores juletræer som vi gør.

Juleeventyret om julepynten

Julesagnet stammer fra det aller vestligste Tyskland tilbage i 1600-tallet, hvor kun få kendte til juletræet. Sagnet om julepynten udspiller sig selveste julenat, i udkanten af Betlehem. Her stod for længe siden en lille klynge træer, tæt ved hyrdernes marker.

Det ene af de små træer i klyngen stod således, at den lige akkurat kunne se ind af et vindue i den nærliggende stald. Her skete i samme øjeblik et sandt mirakel –Jesusbarnet blev født.

Træet blev så taknemmelig over at have været vidne til et sådan mirakel, at det sprang ud med de smukkeste blomster og de mest eventyrlige, himmelske frugter – og det, selvom træet ikke var noget frugttræ.

Dette fandt gud så smukt, at han for altid ville lade netop dette træ være stedsegrønt, sådan at det ville stå skønt og grønt selv i den strengeste vinterkulde. Dette var et sandt juletræ!

Men blomster, frugter og andet julepynt måtte menneskene efterfølgende selv sætte på, og det hvert år på Jesus fødselsdag, til minde om dette mirakel i stalden.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

nineteen − 3 =