Kalorielette produkter uden tilsat sukker

kalorielette produkter uden sukkerKalorielette produkter der smager godt – Fedtfattige fødevarer til diabetikere skaber succes for dansk firma

Fra at være kendt som specialudvikler af diabetesprodukter, lancerer det lille danske firma isis sig nu med produkter for alle, der ønsker en sundere livsstil med mindre fedt og sukker.

Fedme epidemi og livsstilssygdomme truer danskerne

Fedme epidemi og livsstilssygdomme har fået virksomheden isis til at udvikle og producere kalorielette produkter uden tilsat sukker. isis er på vej til at slå sig fast på markedet som et sundere alternativ for alle, der ønsker at reducere fedt og sukker i deres mad. Over 50 kalorielette produkter fra isis er netop blevet optimeret og har fået ny emballage. Nu findes varerne ikke længere kun på specialhylder for diabetikere, men blandt de almindelige varer i supermarkeder over hele landet.

Light produkter der smager godt

En opsigtsvækkende tv-kampagne med direktør is og is, hvor det smager godt godt, gør alle danskere opmærksom på isis’ nye position på markedet. “Det her kan blive rigtig, rigtig stort. Hvis man kan få noget, der smager rigtig godt, og man kan gøre det sundere – altså uden så meget sukker og fedt, er det et valg vi tror rigtig mange almindelige forbrugere vil tage. Ambitionen er en yderligere tredobling af omsætningen indenfor 3 år og helt klart at være nummer et i Danmark indenfor den her kategori,” siger isis’ administrerende direktør René Laursen.

I dag producerer isis over 50 kalorielette produkter, og som den eneste virksomhed i verden har isis specialiseret
sig i kalorielette fødevarer, der går på tværs af så mange varekategorier, ” forklarer René Laursen.
Et væsentligt kriterium er, at isis’ produkter altid skal forsøge at spare langt mere end 30 % af energien, som er kravet for at kalde det et light produkt. Holdningen i isis er, at det ikke batter noget, før man skærer 50-90 % kalorier væk i sammenligning med et traditionelt produkt, ellers kan man jo næsten ligeså godt spise et almindeligt produkt. “Der er et stort marked for produkterne. Vi har dog en udfordring omkring de smagsmæssige fordomme, der ofte er knyttet til light og sukkerfri produkter. Vi vil gerne vise, at kalorielette produkter også kan smage godt,” fortæller René Laursen.

En fedtfattig mission

Alle produkter fra isis er som udgangspunkt udviklet med tanke på at de kan spises af diabetikere. Sådan er det også fremover. Missionen er nu, at få flere danskere til at vælge kalorielette produkter uden tilsætning af sukker.
“Der er en stigende tendens til fedme og livsstilssygdomme i store dele af verden. Bare i de 13 år, hvor vi har været i gang, er antallet af diabetikere fordoblet i Danmark. Hvis ikke vi får gjort noget ved de her problemstillinger, så bliver det en epidemi, og den største trussel mod vores sundhedssystem er livsstilssygdomme,” siger administrerende direktør René Laursen.

Derfor arbejder isis på at fremme sundhed på en realistisk måde. “I stedet for at forlange, at man aldrig må spise søde sager, så kan man gøre det indimellem med vores produkter uden at få dårlig samvittighed eller problemer med helbredet. Det er vores bud på en sundere livsstil. Vi ved, at det er urealistisk for mange aldrig at spise søde sager, derfor er vores mission at arbejde for et sundere Danmark ved at reducere indtaget af sukker og fedt.”

 

Kommentarer

Skrevet af: Livsstilsygdomme
27/06/11 15:50

Ja det er ingen hemmelighed at vi lever alt for usundt i DK.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

sixteen − 11 =