A-kasse – en god forsikring

a-kasse en god forsikringArbejdsløshedskasse – en god måde at forsikre dig og din familie

Kvinder forsikrer sig i højere grad end mænd imod arbejdsløshed. Det viser en ny undersøgelse, som Catinét har foretaget på vegne af a-kassen STA. Mens 83 % af de danske kvinder er medlem af en a-kasse, gør det sig kun gældende for 75 % af mændene.

Om undersøgelsen

Catinét har undersøgt danskernes brug af og holdning til a-kasser på vegne af Arbejdsløshedskassen STA. Undersøgelsen er baseret på 845 respondenter.

Population er den erhvervsaktive del af befolkningen samt unge under uddannelse.

Resultater fra undersøgelsen:

Andelen, der er medlem af en a-kasseProcentdel
Kvinder83 %
Mænd75 %

 

Om dagpenge og kontanthjælp:

Hvis man er forsikret i en a-kasse, kan man ved ledighed få udbetalt dagpenge på op til 3.515 kr. om ugen i fire år. Det kræver, at man har været medlem af a-kassen i et år. Er man ikke medlem af en a-kasse, kan man evtuelt få kontanthjælp fra kommunen. Man har dog ikke automatisk ret til kontanthjælp. Har man eksempelvis en formue, skal den først bruges.

Hvis man er gift, har ens ægtefælle pligt til at forsørge en. Andre økonomiske aktiver kan også gøre sig gældende, som hvis man ejer en bil skal den sælges, og har man en ejerbolig, skal friværdien realiseres ved at man optager lån, eller sælger boligen. Herefter kan kommunen anvise en billigere bolig.

I yderste konsekvens kan forskellen på at være medlem af en a-kasse eller ej betyde 180.000 kr. mindre om året under ledighed. Dertil kommer, at man tvinges til at sælge en eventuel ejerbolig på et ugunstigt tidspunkt.

Om Arbejdsløshedskassen STA:

  • STA er en tværfaglig a-kasse. Alle lønmodtagere kan således være medlem af STA uanset fag og branche.
  • STA har cirka 34.000 medlemmer.
  • STA har afdelinger i Aalborg, Århus, Middelfart og København.
  • STA har eksisteret siden 1918. I 2003 overgik STA fra at være en fagligt afgrænset til at være en tværfaglig a-kasse.
  • I Arbejdsdirektoratets store benchmarking fra december 2007 blev STA for anden gang i træk udnævnt til den a-kasse i landet, der har de mest tilfredse medlemmer.
  • Benchmarkingrapporten viste også, at STA er den tredjebilligste blandt landets a-kasser – og billigst blandt landets ni tværfaglige a-kasser.

Læs mere om kvinders måde at forsikre sig på i artiklen Kvinder forsikrer sig mere end mænd.


Kommentar til “A-kasse – en god forsikring

  1. Hvis man først har prøvet at være i kontanthjælpssystemet, er der vist ingen tvivl om at det er en god idé at få meldt sig ind i en a-kasse, så hurtigt som muligt. Udover at få flere penge udbetalt(alt efter hvor meget du tjener om året selvfølgelig), så har jeg også haft ret meget glæde af at kunne komme på valgfrie kurser, hvor jeg kunne opgradere mine kompetencer.

    Har samtidig også fået en del sparring i forhold til hvordan man bedst muligt får fundet sig et nyt job, hvilket har rustet mig til hvis jeg nogensinde skulle stå i en lignende situation. Det bedste tip jeg har fået er at altid være opmærksom på at pleje dit netværk, uanset om det er på linkedin, facebook eller bare “in person”, da det er her chancen er langt den største for at finde et godt job, hvis man pludselig skulle stå uden.

Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

sixteen − 11 =