Kvinder forsikrer sig mere end mænd

kvnder forsikrer sig mere end mænd - a kasse

Kvinder forsikrer sig i højere grad end mænd, imod arbejdsløshed

En ny undersøgelse, som Catinét har foretaget på vegne af a-kassen STA viser, at kvinder forsikrer sig i højere grad end mænd, imod arbejdsløshed.

Mens 83 % af de danske kvinder er medlem af en a-kasse, gør det sig kun gældende for 75 % af mændene. Kvindernes adfærd er fornuftig, fordi vi bevæger os fra et forsørgersamfund til et forsikringssamfund, mener eksperter i privatøkonomi.

Kvinder søger tryghed i A-kassen

En ny undersøgelse fra Catinét viser, at danske kvinder i højere grad end danske mænd, er medlem af en a-kasse. Det hænger sammen med, at kvinder er mere tryghedssøgende og mindre risikovillige end mænd.

“Kvinder tænker i højere grad end mænd på det nære, på familien og børnene. Har vi råd til tøj? Har vi råd til at holde sommerferie i år? Og samtidig ligger det dybere i kvinder at forsikre sig, fordi de traditionelt har været mere ledige og haft glæde af supplerende dagpenge i perioder med deltidsarbejde,” siger Lisbeth Nebelong, der er ekspert i privatøkonomi og har skrevet flere bøger om emnet.

Tendensen bekræftes af Lars Christensen, der er direktør i a-kassen STA.

“Det tidspunkt, hvor man kommer ud på arbejdsmarkedet og skal til at forsikre sig falder ofte sammen med det tidspunkt, hvor man skal til at stifte familie. Generelt set har kvinder et stort fokus på familiens sikkerhed her-og-nu. Derfor er det ofte kvinden, der tager initiativ til, at både hun og manden ledighedsforsikrer sig,” forklarer Lars Christensen.

“Samtidig er holdningen blandt vores kvindelige medlemmer, at de i høj grad forsikrer sig for at kunne være selvforsørgende og uafhængige,” slutter Lars Christensen.

Større behov for forsikringer

Ifølge Lisbeth Nebelong er der god fornuft i kvindernes adfærd.

“Det er positivt og økonomisk fornuftigt, at kvinder er tryghedssøgende og forsikrer sig. Jeg råder ofte folk til at være medlem af en a-kasse. Alene efterlønsordningen er en god investering, fordi du har mulighed for at få en skattefri præmie, når du går på pension,” siger Lisbeth Nebelong.

Lisbeth Nebelong mener, at der også fremover er god grund til at forsikre sig imod ledighed.

“Vi går fra at have et forsørgersamfund til et samfund, som i højere grad er baseret på, at man selv forsikrer sig. Samtidig kan vi forvente stigende ledighed i de kommende år, så flere vil fremover få brug for en arbejdsløshedsforsikring,” afslutter Lisbeth Nebelong.

Læs mere om forsikring og A-kasse.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

one × 4 =