Månetegn & måne astrologi

Månetegn og astrologiHvad er måne stjernetegn eller måne astrologi

Det stjernetegn hvor i månen stod, da du kom til verden, er dit månetegn. Månens indflydelse er dynamisk. Det vil sige at når månen befinder sig i et af de 12 stjernetegn på himlen, vil stjernetegnets kendetegn, ændre månens indflydelse.

Som forskellige farvede linser på en lommelygte, afspejles energierne fra de forskellige stjernetegn, i månens.

Det siges at månen har indflydelse på din personlighed, mens solen har indflydelse på din individualitet og dit totale jeg. Solen er en repræsentant for den måde, som vi opfattes af andre, mens månen  påvirker vores indre verden af emotionel energi og følelser. Den har stor indflydelse på hvordan du har det med dig selv. Månen er derfor en spændende faktor i astrologien, som himmel legemet der gemmer på de skjulte aspekter af din personlighed.

Månen bevæger sig igennem alle 12 stjernetegn på nattehimlen, i en 28 dages cyklus, hurtigere end både solen og planeterne der alle bruger længere tid. Månen er vigtig på den astrologiske stjernehimmel og anses for at have en væsentlig indflydelse på vores liv.

Og stik imod det faktum at Solens diameter er næsten 400 gange større end Månens, er deres størrelse set fra jorden næsten den samme. Selvfølgelig er det fordi, at Månen er meget tættere på Jorden end Solen er. I astrologien symboliserer deres indbyrdes størrelses forhold derfor, at Månen på mange områder er lige så vigtig en budbringer som solen.

Månens betydning inden for astrologien

Månen er feminin og indadskuende modsat solen der er udadrettet og maskulin. Månen repræsenterer derfor altid din feminine side – uanset om du er mand eller kvinde.

Som nævnt i astrologien er disse sider, instinkter, behov, følelser, omsorg, hukommelse og familien.

Månen dominerer perioden fra din fødsel og indtil den tidlige barndom, hvor bevidstheden træder rigtig i karakter. I denne tid bliver der dannet ubevidste adfærdsmønstre dels på baggrund af dine personlige kendetegn, og dels fra indvirkningen af din familie. Herefter tilpasser den nye bevidsthed sig instinktivt det nye miljø, for at få sine umiddelbare behov dækket.

Du kan derfor ikke bruge Månen til at sige noget om hvordan du reagere på forskellige situationer, da alle dine reaktions mønstre er tillærte af din bevidsthed. Månen derimod, kan fortælle dig noget om de instinktive reaktioner og de indre mavefornemmelser du har.

Månen afslører også noget om de personlige følelsesmæssige behov du har, og hvordan disse behov kommer til udtryk. (Hvordan du finder og opfylder disse behov, kan du aflæse ved hjælp af Månens placering i dit fødselshoroskop.)

Månen og moderfiguren

Månen repræsenterer også moderen og den lille baby i os alle. Hvordan du ser og opfatter din mor, kommer til udtryk igennem hvilket tegn og hus din Måne står i (igen fødselshoroskopet).  Udtrykket “din mor” kan også dække over andre kvindelige figurer, som du var i følelsesmæssig kontakt med i din tidlige barndom.

Under den tidlige opvækst har det været af stor betydning for dig, hvordan din mor har handlet. Hun har støbt fundamentet til det komplette menneske, uanset om du er endt fuld af tryghed og sikkerhed, eller som en usikker og frygtsom person.

Din moder alene er dog ikke den eneste med indflydelse i barndommen og du kan derfor se i dit horoskop efter andre indflydelser. Meridian aksen (MC/IC) og planeter i 10. og 4. hus afslører noget om dem, der har ydet dig omsorg i denne periode. Se efter planeter i Vædderen for yderligere information. Du må altså ikke kun se på Månen alene, når du ønsker at se på din tidlige barndom og dit forhold til din mor.

Læs mere om dit stjernetegn

Find dit månetegn (På vej)


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

three × 1 =