Meditation og stress – få sund hud

Meditation og stress - sund hudKosmetologer anbefaler meditation mod stress. Få sund hud og stærkere immunforsvar ved daglig meditation.

Huden er kroppens største organ og det værn, der beskytter os mod omverdenens farer som stråling, bakterier, varme og kulde.
Huden er blandt andet med til at opretholde kroppens temperatur og væskebalance og indeholder mange fine nervetråde, blodkar og svedkirtler.

Huden er også en stor del af vores immunforsvar, der som en vantæt barriere, holder skadelige mikroorganismer og stoffer ude af kroppen.
Svigter immunforsvaret i huden, kan vi blive meget sårbare og risikere at få forskellige hudsygdomme. Der er derfor mange gode grunde til at passe ekstra godt på din hud livet igennem.

Stresshormoners påvirkninger på huden

Stress er en af de mekanismer i kroppen som kan have en usund og skadelig effekt på huden, som kan resultere i rynker, acne, håtab og hudsygdomme.
Hvis kroppen over længere tid stresses, udskilles der alt for mange stresshormoner, der kan aktivere en reaktion hvor kroppen beslutter at det er mindre nødvendigt med blodcirkulation i huden, og de indre organer og muskler prioriteres i stedet.

Det er derfor heller ikke nok kun at ”overflade behandle” – hellere finde og behandle den egentlige årsag, frem for symptombehandling og flere anerkendte kosmetologer anbefaler meditation mod stress og hudpåvirkninger.
Daglig meditation hjælper kroppen til at opnå bedre balance og finde indre ro, men modvirker også de stresshormoner og toksiner der er usunde for din krop.

Meditation mod stresspåvirkninger af huden

Når vi mediterer slapper vi tilstrækkeligt af, så krop og sind opnår et mere afslappet stadie, som vil aktivere frigørelse af kemikalier der modvirker stress. Alene 5-10 minutters meditation hver dag, er nok.
Derudover vil en kontrolleret, dyb og afslappet vejrtrækning være med til at tilføre kroppen mere ilt og en kombination af åndedrættet og kroppens afslappede stadie mens du mediterer, vil være med til at bekæmpe toksiner og stresshormoner.

Læs om mere om:

Meditation for nybegyndere

Mad der modvirker stress

6 ting der mindsker din stress

 


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

three + 14 =