Myten om søvn – hvor mange timer skal man sove?

myten om søvnMyten lever – skal vi alle sove 8 timer eller er søvnbehov gangske individuelt?

Det er en udbredt myte, at alle skal sove otte timer hver nat og myten er med til, at give mange mennesker grå hår i hovedet, bare de oplever et par søvnløse nætter – for så har de jo ikke fået de 8 timer man skal.

Søvnbehov er ganske individuelt

Men lad os bare slå fast, en gang for alle, at søvnbehovet er vidt forskelligt fra person til person – det forandrer sig også livet igennem. Søvnbehovet daler en smule med alderen og så afhænger det selvfølgelig også rigtig meget af søvnens kvalitet.

Sikre tegn på, at du sover for lidt

Voksne sover mellem syv og ni timer, nogle kun fem, andre skal have ti for at kunne fungere godt. Sikre tegn på, at du sover for lidt er, hvis du er træt, kuldskær og irritabel dagen igennem. Hvis du døser, når opgaverne bliver ensformige eller falder i søvn foran fjernsynet om aftenen.

Selv om du har svært ved at falde i søvn, er det ikke sikkert, at du lider af søvnløshed. Det vigtigste, at fokusere på er, hvis du fungerer fint om dagen og føler at du har det godt, så er det muligt, at dit søvnbehov ganske enkelt ikke er så stort.

 

Kommentarer

Skrevet af: Janne Petersen
15/02/11 12:49

Min søvn er ikke efter uret, d.v.s. jeg kan godt gå temmeligt sent i seng fordi jeg er et b-menneske, men jeg får altid 7 timer som det mindste, og skulle jeg vågne uoplagt, så reparerer jeg skaderne med et hvil senere på dagen, og det er en dyb søvn med god virkning, jeg har nemlig ikke svært ved at falde i søvn.

Jeg lytter til kroppen, og hvis jeg føler træthed, og det er muligt, så lægger jeg mig ned og sover, men de 7 timer ligger meget forskelligt i døgnet. MP.

Skrevet af: Mary Jane
19/09/12 04:52

Ryger du en lille pind en time før sengetid, ja så fungerer det hele bare.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

three × 3 =