Job og karriere -nye talenter til arbejdsmarkedet

nye talenter til arbejdsmarkedetInternettet som kommunikations- og indlæringsværktøj i fremtiden

Internettet og sociale webtjenester, bliver en integreret del af fremtidens videregående uddannelser. Det kan eksempelvis ske i form af forelæsninger over internettet, eller via blokbaserede diskussioner af nye forskningsresultater.

Fordele ved cyberspace

Fordelene ved at udvide undervisningslokalet til cyberspace er massive. Ud over langt større fleksibilitet, skaber det helt nye lærings- og samarbejdsformer – for eksempel evnen til, at kommunikere via nye medier, med mennesker man ikke kender.

Internetudviklingen har tabere og vindere

Undervisning der integrerer moderne informationsteknologi, giver de studerende kompetencer, som kan gøre dem til vindere i det nye videns- og kommunikationssamfund.

Internetkompetencer – guld for virksomhederne

Den slags kompetencer bliver guld værd for de virksomheder, der forstår at udnytte dem. For undersøgelser viser nemlig, at virksomheder har vanskeligt ved at lave innovation til det globale marked.

Det har de fordi de ikke formår og forstår at bruge de nye teknologier til kommunikation, samarbejde og fælles vidensopbygning.

Men de nye teknologibaserede læringsformer, stiller høje krav til de studerendes selvstændighed. Derfor frygter flere forskere at dette vil betyde, at flere af de bogligt svage, risikerer at blive endnu svagere og dårligt stillede.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

two × 5 =