Økologi og allergimærker – hvad er hvad?

Økologi og allergimærkerØkologi mærke, astma- og allergimærker – sådan finder du vej i økojunglen

Certificeret økologisk håndcreme, ecorganic body lotion og certified organic shampoo. Det danske marked bugner efterhånden af produkter til personlig pleje, der alle markedsføres som økologiske. Men det er nu langt fra alle ingredienser i de naturligt udseende tuber og flasker der er økologiske.

Tænk over, hvad du gerne vil opnå ved at købe økologisk. Vil du gerne tage hensyn til miljøet, er det en god ide. Vil du i stedet frem for alt beskytte dig mod allergi, kan du vælge parfumefri produkter.

Kend dit økologi mærke

Men det er efterhånden svært at kende forskel på de mange øko- og allergimærker, som ellers var dem der skulle lede dig og mig som forbrugere, hen til det rette produkt.

Vi har her samlet nogle økologi- og allergimærker og beskrevet hvad de egentlig står for:

Franske Esocert økologi mærkeFranske Esocert

Mærket kræver mindst 10 procents indhold af økologiske ingredienser, inklusive vandet.

 Engelske Soil Association økologi mærkeEngelske Soil AssociationMærket kræver, at mindst 95 procent af indholdet ud over vandet skal være økologisk.
 Tyske BDIH økologi mærkeTyske BDIHMærket er et naturkosmetikmærke. Der er ingen krav til, hvor få ingredienser der skal være økologiske.
 Danske Svanemærke økologi mærkeDanske SvanemærkeSvanemærket kosmetik må ikke indeholde ingredienser, der er klassificeret allergene. Der skal stå i indholdsfortegnelsen, hvis der er parfume i og der må ikke indegå ting fra EU´s liste over stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.
 Danske Asta- Allergimærke økologi mærkeDanske Asta- AllergimærkeVarer med Astma-Allergi forbundets mærke må heller ikke indeholde parfume.

 

Få en økologi- og allergi-huskeliste (du har mulighed for at printe din egen udgave, som du kan tage med på shopping).


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

1 × three =