Oksekødssuppe med sunde vitaminer og proteiner
Opskrift til 4 personer.
Fremgangsmåde:
Kødet bringes i kog og suppen skummes. Urter, suppevisk og salt tilsættes. Urterne kan tages op efterhånden som de er møre og suppen koger videre, til kødet er mørt.
Suppen sies og skummes for fedt. De udskårne urter varmes i suppen. Melboller og/eller kødboller kan serveres på suppen. Man kan servere forskellige brød eller hvide kartofler til suppen.
Ingredienser til oksekødssuppen:
- 1 1/2 kg oksekød
(halestykke, bov, tværreb, bryst eller skank) - ca. 2 liter vand
- 2-3 gulerødder
- ca. 1/2 selleri
- 1 persillerod
- 2 porrer
- lidt grønne bønner
- 1 suppevisk
- 1 fed hvidløg
- Chilli (efter smag)
- salt
Læs om suppevisk.
Flere mad opskrifter.