opskrift mango sorbet is"/>
http://pulze.dk/opskrift-mango-sorbet-is.html/

Opskrift mango sorbet is


1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

opskrift mango sorbet isOpskrifter på sorbet is, er fundet helt tilbage fra romernes tid

Fremgangsmåde:

Sukker og vand hældes i en gryde og koges til en ensartet sukkerlage.

Den færdige sukkerlage tages af varmen og skal nu køle helt ned – du kan derfor sagtens lave din sukkerlage i god tid dagen før.

Mango-frugterne skrælles og blendes til en puré.

Citron og appelsiner presses og saften tilsættes, under jævn omrøring, mango-puréen.

Tilsæt nu din sukkerlage.

Hæld massen i en god bøtte med låg og kom det i fryseren. De første 15-20 min. skal du gå og røre jævnligt i din masse – fortsæt til frugtmassen begynder at blive let grynet.

Æggehvider og flormelis skal nu piskes grundigt, indtil det har samme konsistens som marengsmasse.

Tag nu isen ud af fryseren og pisk den sammen med marengsmassen. Når det er blandet godt sammen skal det hele fryses ned igen i et par timer.

Din sorbet is er nu klar til servering.

Ingredienser til mango sorbet is:

  • 2 mangofrugter (gerne godt modne)
  • 2 appelsiner
  • 1 økologisk citron
  • 155 gram sukker (kan erstattes af honning eller sukrin melis)
  • 50 gram flormelis
  • 2 dl vand
  • 1½ æggehvide

Is er ikke nogen ny opfindelse, tvært imod. Men hvor det i dag, i den vestlige verden, er en spise som de fleste kan købe sig til, var det i romernes tid kun forbeholdt de rige, at spise is.

Romersk sorbet is med søde frugter og honning

Allerede på Kejser Nero´s tid omkring 37-68 e. Kr. fandt man ud af at lave en slags sorbet is, ved at blande sne og is, samlet i Alperne og Pyrenæerne, med frugter og honning.

Romerne hentede isen i store blokke fra de koldeste egne, savede isen ud i store blokke og pakkede det godt ind i strå og skind. Derved var isblokkene beskyttede under transporten til byen, hvor de kunne opbevare de store blokke, i de dybeste kældre i Rom, og have gavn af dem hele foråret.

De rige og velhavende romere kunne så købe mindre blokke is, som de lavede til isdesserter, hvor den fint høvlede is blev blandet med søde frugter og honning.

Vi har fået fingre i en helt særlig opskrift på den lækreste mango sorbet is, næsten som romerne kunne tænkes at have lavet den.

Flere mad opskrifter.




http://pulze.dk/opskrift-mango-sorbet-is.html/


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.