Overvægtige voksne fik babymad for tidligt

overvægtige voksne mad for tidligtSpædbørn har større risiko for at blive tykke senere i livet, hvis de får babymad for tidligt

Danske forskere har taget udgangspunkt i et studie af 9000 danskere, som er blevet fulgt regelmæssigt siden fødslen i årene 1959-1961.

Der har forskerne kigget på, om der er noget ved den tidlige kost, der hænger sammen med, hvor tykke de bliver senere i livet.

Vent med madning af dit spædbarn

Resultatet var, at jo senere, børnene begyndte at få babymad, desto mindre var risikoen for, at blive overvægtig senere i livet. Det er sådan, at for hver måned man ventede i 3-6-månedsalderen, faldt risikoen med 5-10 procent.

Selvom tallene viser, at spædbørn, der eksempelvis blev madet med sunde madvarer som grøntsager, en måned før gennemsnittet, har været 10 procent mere tilbøjelige til at ende som overvægtige voksne, så kender forskerne endnu ikke mekanismerne bag.

Til gengæld lyder en forsigtig anbefaling fra forskerne, at vente med madning til barnet er omkring et halvt år. Den samme anbefaling lyder fra Sundhedsstyrelsen.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

9 − three =