Paradentose -forebyg med god mundhygiejne

forebyg paradentose med god mundhygiejne

Paradentose kan forebygges med en god mundhygiejne – pas på dine tænder

Paradentose er da noget ældre mennesker får! Både ja og nej. Der er selvfølgelig mange ældre der får paradentose, men det kan i princippet ramme alle, selv unge menesker kan få det. Paradentose er en tilstand i de tandbærende dele af kæbeknoglen, der ikke går væk igen, men kræver kontinuerlig behandling og kontrol, resten af livet.

Får man tit tandkødsbetændelse, skal man være meget opmærksom. En mangeårig tandkødsbetændelse kan medføre, at betændelsestilstanden bliver så massiv, at det udvikler sig til paradentose.

Paradentosens begyndelse

Ved paradentose begynder knoglen omkring tænderne langsomt at forsvinde og dermed opstår der fordybede tandkødslommer. Tandsten der presser tandkødet væk fra tænderne, kan også være en medvirkende årsag til, at man udvikler paradentose.

Nogle bakterier er aggressive over for emaljen og giver huller i tænderne. Andre angriber tandkødet og giver tandkødsbetændelse og i værste fald paradentose. Det er desuden også sådan, at nogle bakterietyper, er mere aggressive over for nogle mennesker.

Livsstil og tænder

Ens livsstil har nemlig også betydning for udviklingen af paradentose, eksempelvis rygning.

Sidste stadie i sygdommen paradentose er, at tænderne begynder at løsne sig i knoglen og bliver mobile. Det er en meget smertefuld proces og i nogle tifælde, kan der også opstå en tandbyld og så er tanden svær at redde.

Med en god mundhygiejne, kan man nå at forebygge meget. Hvis man altid sørger for, at holde alle tandflader og tandkødskanten rene for plak og snavs, er man ihvertfald godt på vej til at undgå paradentose.

Læs mere om arveligt paradentose.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

five − 1 =