Permanent makeup

permanent makeup mikropigmenteringMikropigmentering af huden – permanent makeup er en form for kosmetisk tatovering

Permanent makeup eller mikropigmentering er en form for kosmetisk tatovering, hvor man deponerer allergivenlig mineralsk farve pigment i det øverste hudlag, der ligger mellem 0,2-0,5 mm. nede i huden.

Det anses for permanent, da man indskyder farven i det retikulære dermale lag af huden og ikke kan vaskes af igen. Men som andre tatoveringer kan farven falme med tiden og skal vedligeholdes. Alt efter hvad man får lavet og hvor, holder den permanente makeup ca. 2-5 år.

Mikropigmentering af huden kan anvendes næsten overalt på kroppen og er især velegnet til ansigtet hvor det ofte anvendes ved øjenbryn, øjenlåg og læber. Men det bruges dog også andre steder på kroppen til eksempelvis at dække ar efter operationer.

Før selve tatoveringen påbegyndes vurderer specialisten hudtype og teint for at finde de farver der passer bedst. Derefter bliver man bedøvet i det omkringliggende område, for at mindske ubehaget. Som ved almindelig tatovering skal man også forvente at farverne i starten vil være mørkere, men vil blive lysere i løbet af helingsprocessen. Umiddelbart efter en behandling vil huden være hævet og øm, men det fortager sig i løbet af det første døgn eller i løbet af et par dage, alt efter omfanget af tatoveringen.

Permanent makeup kan være en fordel hvis du er svagt seende, har parkinsons sygdom eller andre motoriske funktionsnedsættelser der gør, at du har svært ved at ligge den makeup du ønsker. Men det anvendes i lige så høj grad af meget aktive mennesker, der svømmer, løber eller dyrker aerobic og som ikke vil bekymre sig om at makeuppen løber, fordi man sveder.

Hvis du går på jagt efter et sted at få foretaget permanent kosmetiske behandlinger, så sørg for at den specialist du vælger har omfattende erfaring og har dine bedste interesser i tankerne. Renlighed er vigtigt, da alle former for kosmetisk kirurgi indebærer en vis grad af risiko. Ved mikropigmentering er infektion den største risiko, men det kan også fremkalde allergiske reaktioner. Det er vigtigt at du er velinformeret inden du træffer en beslutning om at få lavet en permanent makeup.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

four × one =