pH-Værdi i frugt og drikkevarer

ph-værdi mad og drikke

pH-værdi – for meget syre i frugt eller drikkevarer kan skade dine tænder

Dine tænder kan blive ødelagt hvis du ikke paser godt på dem. Det er vigtigt at være opmærksom på, at bades dine tænder konstant i for syreholdig mad eller drikke, kan tandemaljen begynde at gå i opløsning.

Surhedsgraden måles i pH, hvor den neutrale værdi er 7, alt under denne værdi er surt, mens alt over er basisk.

pH-skalaen går fra 0-14:

  • Syre: 0-7 pH
  • Base: 7-14 pH

PH-værdi i mad og drikkevarer

  • Citron: 2,3 pH
  • Cola: 2,4 pH
  • Sodavand: 3,2 pH
  • Vindrue: 3,3 pH
  • Æble: 3,4 pH
  • Banan: 3,5 pH
  • Appelsinjuice: 3,7 pH
  • Hvidvand m. citrus: 4,1 pH
  • Hvidvand m. brus: 4,7 pH
  • Kaffe: 5,7 pH
  • The: 6,3 pH
  • Mælk: 6,7 pH
  • Cacaomælk: 6,7 pH
  • Vand: 7,2 pH

Læs mere om tænder og syre.


2 Kommentarer til “pH-Værdi i frugt og drikkevarer

  1. Hvor er det dejligt at der kommer noget debat om madens pH værdier. Idag lever jeg efter at 80% af min mad er base dannende og mærker helt klart en forbedring i hele kroppen. Jeg er mere frisk, færre smerter i mine led og jeg kan blive ved. jeg er tilmed gået så langt at jeg også har købt en Chanson ioniseringsmaskine som samtidig hæver pH værdien i mit drikke vand.

Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

four × 2 =