Planlæg din ferie økonomi, undgå overforbrug og tomme lommer.

Planlæg feriens økonomi og undgå overforbrug på din ferie

Der er lige så mange årsager til at tage på ferie, som der er feriedestinationer, men størstedelen involverer at komme væk fra hverdagens ræs.

Formålet med ferie er for en stor andels vedkommende at koble mentalt af, og det kan dermed virke selvmodsigende, at skulle lægge arbejde i planlægning af selve turen. Når først solen stråler fra en skyfri himmel, så skal det jo nok blive en god tur.

Næsten hver tredje dansker lægger slet ikke nogen form for finansiel plan for ferien, og konsekvenserne heraf vil ofte være en slem omgang økonomiske tømmermænd. Hvis der er lagt en plan før ferien giver det en sikkerhed i at vide at du ikke skal leve på kassekreditten resten af måneden, når ferien er slut.

Af selv samme årsag har vi samlet et par gode råd, der via simple skridt sikrer dig imod de værste økonomiske overraskelser efter ferien.

Skab struktur for din ferie økonomi.

Find ud af hvad der samlet set er råd til at bruge på ferien, og lav derefter en liste med alle tænkelige udgifter til turen. Ideelt set skulle de samlede udgifter jo gerne være mindre end hvad du har råd til at bruge på ferien.

Tag højde for hvad type ferie som er bestilt. Hvis det er all inclusive skal den økonomiske plan selvfølgelig reflektere at der ikke skal bruges så mange penge på lokationen. Hvis der kun er betalt for transport, så skal der derimod sættes en del penge af til uforudsete udgifter. Endelig er der en mellemting, hvor virksomheder som TravelBird , lader dig planlægge og betale for en del af udgifterne før ferien, men hvor der stadig må indregnes en andel af uforudsete udgifter.

Selv hvis alle udgifter er på listen, så sæt en lille andel af til uforudsete udgifter. Hvis de ikke skulle opstå, er der ekstra penge til at forsøde den daglige tilværelse efter ferien. Dette tjek burde give en rigtig god indikation af, om det afsatte beløb står mål med de ting, som udgør en god ferie for dig.

Vær realistisk.

Selvom det er vigtigt at lægge et budget for ferien, betyder det ikke at ferien skal leves på budget. Det er naturligt at der går flere penge til fornøjelser, og det skal der selvfølgelig tages højde for. Hvis det samlet set overskrider hvad økonomien kan holde til, så begynd at prioritere, men for guds skyld husk at sætte penge af til at nyde ferien, bare vær realistisk omkring det!
Der mange poster, som ser anderledes ud end de gør i hverdagen. Så længe der er råd til det, og de er planlagt, så er det helt okay.

Lær af historien.

Mens overstående råd kan lyde som belærende logik snarere end reelle råd så er realiteten at det kan være utrolig svært at regne ud hvad ens ferie kommer til at koste.Udover at industrien ikke er særlig gennemskuelig, så er der også valuta, som specielt skal indregnes når du tager udenfor Europa. I denne forbindelse har Moneybanker en simpel omregner som gerne skulle
gøre livet lidt nemmere. Rejsebranchen er en jungle, og et andet godt råd kan derfor være at gå i netbank historikken, og se hvad der har været af udgifter på tidligere ferier. På denne måde er det nemt at se om der skulle være glemt en post, som realistisk set burde være indregnet igen i år.

Brug kontanter.

Kontanter på ferien er en god ide af flere årsager. I hverdagen er det ikke det store problem at holde styr på hvad der bliver brugt, men på ferien er hjernen ofte koblet delvist fra. Derfor kan forbruget nemt eskalere uden at du bemærker det, hvis det er kortet der bliver brugt hver gang. Udover at det er nemmere at holde styr på hvor meget der bliver brugt, når du visuelt kan se hvad der er tilbage, så er det ikke alle steder der tager Visa kort. Kontanter fungerer dog næsten overalt.

Som påpeget af TV2 , så er det en god ide at hæve det beløb som der skal bruges, for at undgå gebyrer. Selvfølgelig er det ikke en god ide at rende rundt med hele feriebudgettet i pungen,så sørg for at have hvad der er estimeret til dagens forbrug, og lås resten inde på værelset, eller i pengeskab. Hvis der skulle være ekstra omkostninger, så tag kreditkortet med som en ekstra løsning.

Når planen er lagt, så husk at at få det hele med til turen


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

12 + one =