Sensoriske nerver -ens hos dyr og mennesker

sensoriske nerver ens hos mennesker og dyrDe sensoriske CT-nerver er ens hos mennesker og dyr og registrerer behagelig berøring

Nerver hos mennesker består af bundter med forskellige nervetråde, hvor hver nervetråd har forskellige opgaver.

Forskere har for nylig opdaget de såkaldte CT-nerver, som har til opgave at sende signaler om blandt andet behagelige følelser.

Disse CT-nerver gør at vi bliver stærkt påvirkede, når nogen stryger os langsomt over huden, da disse mange nervetråde aktiveres ved berøring.

Følesansen er ikke beskrevet i lægebøgerne

Forskningsresultater beskriver virkemåden hos den type nerver, som signalerer, når noget er behageligt – de såkaldte CT-nerver. Signalerne formidles til et center i hjernen for emotionel aktivitet.

Det er en side af følesansen, der ikke er beskrevet i lærebøgerne til trods for, at vi alle har en instinktiv viden om, hvor stærkt følesansen påvirker os emotionelt og overordnet.

Behagelig berøring

Det mere interessante ved de såkaldte CT-nerver er, at de findes både hos mennesker og dyr, og altså kæder vore opfattelser af disse følelser sammen. Forskere har nu påvist, at disse nerver er specialiseret i at opfange og sende signaler om behagelige impulser fra blandt andet berøring.

Forkortelsen for de ny opdagede nervebaner, CT står for ‘C-taktil’, hvor ‘C’ angiver, at det er en type nerve, som leder elektriske impulser med langsom hastighed, og ‘taktil’ angiver, at det har med berøring at gøre.

Læs mere om CT-nerver og taktil stimulering.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

5 × one =