Denne opskrift på stegt laks serveret med rejesovs, frisk rødkålssalat med Pomelo og kogte kartofler, er en mild og elegant fiskeret
Du skal bruge:
2 lakse portioner (2 stykker laks m. skind)
Kartofler
Ingredienser rejesovs
1 1/2 dl. hvidvin
75 g. smør
1/2 dl. letmælk
1 spsk. hvedemel
1/ tsk. lys sirup
1/4 tsk. salt
80 g. rejer
Ingredienser rødkålssalat
1/2 hoved iceberg salat
1 lille gulerod eller 1 lille løg
1/2 Pomelo frugt
ca. 1/4 af et rødkålshoved
Sådan tilberedes stegt laks med rejesovs, rødkålssalat og kartofler
Fremgangsmåde rejesovs:
Varm gryden op. Hæld hvidvinen op i den varme gryde og lad den bruse af ( så meget af alkoholen fordampes).
Smelt over halvdelen af smøret i (svarende til ca. 60 gram).
Hvede melen drysses i, mens der røres godt med et piskeris. Kom mælken i, tilsæt sirup og skru op for varmen indtil sovsen kommer op at koge og meljævningen får tyknet sovsen. Skru ned for varmen igen og når sovsen ikke længere er kogende varm, kommes rejerne i sovsen – lad den derefter stå og simre ved meget svag varme.
Lige inden servering smeltes det sidste smør i sovsen og den får en blank og flot finish.
Fremgangsmåde -Når laksen steges:
Smelt en blanding af smør og olie på panden. Læg laksestykkerne med skind-siden nedad på panden. Laksen steges ved svag varme i 10 minutter.
Siden der vender opad krydres med salt, peber og dild.
Laksestykkerne vendes efter de 10 minutter og steges til slut i 2-3 minutter på den krydrede overside.
Fremgangsmåde rødkålssalaten:
Skræl guleroden og riv den i fine strimler. Vælger du at bruge et løg i stedet, skal du skrælle og halvere denne og skære meget tynde, halve ringe.
Skyl dit iceberg salat og skær det i lidt grove strimler.
Pil de yderste blade af dit rødkålshoved og skær godt 1/4 af hovedet fra (så du skærer en lille “hætte” af). Læg den flade side af din “hætte” eller halve skål, ned mod skærebrættet og snit rødkålen i lange, fine og tynde strimler. Del alle strimlerne på midten, når de er skåret så de ikke er alt for lange – så bliver salaten bliver nemmere at spise.
Pil Pomelo frugtkødet helt ud af al skal og indervæg og skær rustikke, lidt store firkanter. Bland alle ingredienser i rødkålssalaten sammen og den er klar til servering.
Retten serveres med kogte kartofler.
Den her ret smager rigtig godt og nem at lave.
anbefaling herfra . NB : POmmelo melon er svær at skælle
Fantastisk Sovs.. virkelig lækker og nem ret.
Tak for tippet til Annemette 😉
Mvh Inge C.