Stenbuk – Stjernetegnet stenbukken

Læs om stjernetegnet Stenbukken

22. December – 20. Januar

Stenbuk stjernetegnet stenbukkenDit element: Jord

Skæbne planet: Saturn

Symbol: Stenbukken

Din sten: Onyx
Se alle stenbukkens lykkesten

Styrer: Astrologiens 10. hus

Stenbukkens inderste ønske: at blive beundret af deres familie og venner og af omverdenen som helhed.

Beskrivelse af stenbuk, mand / kvinde :

Der findes to meget forskellige typer stenbukke. Den første er repræsenteret ved bjerggeden, som altid vil klatre højere og højere; indtil toppen nås. Den anden er den almindelige ged, med den meget lidt eventyrlystne ånd, der nyder at holde sig indenfor et lille domæne/område, og som nægter at rokke sig, medmindre de bliver skubbet.

Uanset hvilken type stenbuk, er de dog altid tålmodige og udholdende. De når deres mål fordi de ved, at den længste rejse begynder med et enkelt skridt – og at det første skridt altid er det sværeste.

Stenbukken er en robust, stabil person. Ekstravagancer er uinteressante for stenbukken, som klarer sig hvor han/hun skal, med de midler der er til rådighed. Planlægning er noget stenbukken bruger meget tid på, hvilket gør ham/hende til en langsom starter. Men når først stenbukken er i gang, bevæger han/hun sig i jævnt tempo og lader sig ikke distrahere.

Det eneste en stenbuk altid skal forsøge at gøre er, at finde balancen og skelne mellem arbejde og fornøjelse, ellers kan de blive alt for ensidige og arbejdet kan erstatte personlige, følelsesmæssige tilfredsstillelser.

Fornuften råder i stenbukkens kærlighedsliv. Følelserne får ikke lov til at dominere og stenbukken er omhyggelig med sit valg af partner, på samme måde som med alt andet. Når først stenbukken har bestemt sig for en partner, står valget fast. Stenbukken er trofast overfor sin partner til evig tid.

Stenbukken vil hele livet bestige det evige bjerg af succes og uanset hvilken opgave man stiller dem, vil det altid lykkedes dem at løse den. Selv hvis der opstår komplikationer eller anden for for problemer, giver stenbukken ikke op, og deres ambition om at nå det ultimative, vil altid drive dem fremad og opad (her spiller Saturn en rolle).

Stenbukkens Personlighed

Selv de mest konservative og forsigtige stenbukke, er villige til at forsøge usædvanlige metoder på deres vej til succes i erhvervslivet eller i kærlighedslivet. I deres kærlighedsliv ønsker de et fast forhold med en person, som vil give dem den hengivenhed og omsorg de længes efter, og ofte forsømmer og ikke formår at give sig selv!

Styret af Saturn – planeten der repræsenterer ansvar, struktur og hårdt arbejde – sikrer, at stenbukke i deres sandeste udtryk er ambitiøse, praktiske og fantastiske til at arrangere. Selv om mange stenbukke betegnes som arbejdsnarkomaner, betyder det bestemt ikke at de på nogen måde er kedelige.

De har en excentrisk humor, som synes at bryde ud på de mest uventede tidspunkter. Den motiverende faktor i en stenbuks liv er succes, penge, status, autoritet  – og selv om mange måske ikke vil indrømme det – kærlighed. Af natur er stenbukke forsigtige, når de indleder et nyt kærlighedsforhold, men når de føler sig sikre og trygge ved deres partner, smelter det hårde ydre og afslører et følsomt og loyalt hjerte. Se hvad stjernerne siger om dig og din skæbne

Fødselshoroskop – Bestil eller læs mere

Har du sider af dig selv du ikke forstår? Ville du gerne handle anderledes i nogen bestemte situationer, men falder altid tilbage i gamle handlemønstre? Med et fødselshoroskop i hånden får du muligheden for at lære dig selv bedre at kende, og måske få sat ord på nogle af de mange følelser og fornemmelser du kender, men endnu ikke har beskrevet for dig selv.

Årshoroskop – Bestil eller læs mere

Stjernernes sære indflydelse på vores liv og verden, har været fulgt og beskrevet lige så længe mennesket har nedskrevet vor historie. Det er især med årshoroskopet at de gamle astrologiske traditioner lever videre. Det er her at muligheden for at påvirke ens egen fremtid, gribe chancen når den er der, er størst.

Begge horoskoper samlet i et personligt horoskop


Stenbukkens Kærlighedshoroskop

Sådan passer stenbukken med de andre stjernetegn

Se Wikipedia for mere baggrundsviden om Stenbukkens stjernetegn

Find dit stjernetegn efter dato her, hvilket stjernetegn er jeg?

Eller se en oversigt over alle stjernetegn her

Kommentarer

Skrevet af: Rikke
24/03/09 11:48

Jep.. Passer til mig..

Skrevet af: freja
25/03/09 22:57

hvad med kærligheden?

Skrevet af: En stenbuk
12/04/09 13:00

Jaah….jeg er kreativ, flittig og klog stenbuk som elsker at klatre oppe i høje træer.

Skrevet af: Den anonyme
27/04/09 14:53

Det hele passer perfekt.

Skrevet af: sille
14/05/09 21:45

kan også kun sige, at jeg er en typisk stenbuk, jeg kæmper og kæmper, indtil det hele lykkes. men jeg er derimod utrolig dårlig til have et forhold. jeg føler jeg bliver kvalt.

Skrevet af: Freya
04/06/09 06:02

Ja det passer langt fra på mig. Er doven ligger aldrig planer for noget, springer bare ud i tingene og springer glad ind i nye forhold. Haha hvad er jeg så ingenting ^^

Skrevet af: lina
17/06/09 08:58

jeg syntes det passer meget. det er da godt at vi er stenbukken…og jeg syntes ikke at i skal sige det der fordi át i behøver at være glade for den i er!!!!!!!!!

men det er ellers ok! og forresten INGEN KOMMENTAR!

Skrevet af: en stenbuk
27/07/09 15:06

jeg syntes der er meget der passer, men syntes også de burde være mere i detalijer i typisk udsende og mere om personlighed

Skrevet af: Stenbuk
04/08/09 15:48

Puha, det passer skræmmende godt på mig.

Skrevet af: Anders
17/08/09 19:51

SKræmmende korrekt….dyster og snæver i min tankegang, Hopper tit ind i nye ting, men springer også tilbage, jeg har et lille gede/tænke skæg, som gør mig vis hæhæ…..jeg mener selv jeg ik er religiøs, men minder uhyggeligt meget om en djævel med horn ^^

Skrevet af: yothaka
21/08/09 20:19

ja det passer, vildt skræmmende!

Skrevet af: ursula
01/09/09 11:34

Jeg er stenbuk indeni, og fisk udenpå. Det er min mor også. Sejt ikk’? ^_^

Skrevet af: Helene, Stenbuk
14/09/09 12:53

Jeg syntes det der står passer rigtig godt på mig og der står også nogle ting som jeg faktisk først kan se efter jeg læste beskrivelsen. Jeg er den almindelige ged.

Skrevet af: john
04/10/09 20:12

Helene! – ja ud på græs med dig 😀

Skrevet af: éleana
27/10/09 18:36

stenbukken er en meget kold personlighed men indvendig kan stenbukken bære bjerge med vulkaner,stenbukken er nemlig en person med mange drømme nogen gange alt for mange,,,og da drømmene er så urealistiske bliver de for det meste ikke opnået,,,men når den ene drøm slukker begynder den på ny at søge efter en drøm at holde sig til..

Skrevet af: Julie.
10/11/09 23:17

Lige mig – Super mig.

Skrevet af: cecilie
05/01/10 15:17

Hvor er kærlighed!!!!

Skrevet af: Typisk sten buk
14/01/10 11:11

Jeg nok den der sidder indelukket og kun kommer ud vis det er noget “vigtigt, sjovt, lækkert.” og såen.. kærligheden er ik lige med mig men det passer meget af det som der står.

Skrevet af: sandra
14/01/10 16:14

hvad er min ynglings farve

Skrevet af: Hende
13/09/10 22:57

Jeg ved ikk helt om det passer mig. Jeg fester hver weekend, og studere økonomi. Jeg er kendt som “den sjove” . Er det nogle af trækkene hos en stenbuk?

Skrevet af: katrine
29/09/10 11:02

det passer fint til mig 🙂 jeg er den typiske stenbuk…

Skrevet af: stenbukken lena
13/10/10 21:06

ja det passer uhyggeligt godt på mig normalt er jeg vandt til at alle de der horoskoper rammer ualmindeligt ved siden af men den her er da lige i skabet(derfor har jeg mest holdt mig til de kinesiske horoskop)…. ret skræmmende faktisk

Skrevet af: Anette
17/10/10 20:24

Hvorfor har Stenbukken en fiskehale?

Skrevet af: Trine
11/11/10 20:40

Hmmm jeg må indrømme jeg vist hopper helt ved siden af i den her. Det er det horoskop der har stemt MINDST overens med min personlighed. Men okay, det ville jo være skræmmende hvis det passede på alle de skønne stenbukke i verden ikk :O) Hurra for forskellighed.

Skrevet af: Pia
18/11/10 21:12

Den passer på mig:)

Skrevet af: mig
20/11/10 19:05

jeg er stenbuk og det er det sejeste;-)

Skrevet af: Sol
04/12/10 14:51

Meget af det passer bare ikke på mig. Tålmodig!!? Det er ikke mig. Og planlægning.. muhahahaha…

Skrevet af: Den nysgerrige
17/12/10 22:00

Jeg er en af mange mennesker, der lige skulle tjekke mit stjernetegn ud, og jeg må sige, jeg er en så TYPISK STENBUK. Man kan blive helt overrasket over, ens så endegyldige værdier åbenbart også er gældende for andre stenbukke.

Skrevet af: Ulrik
21/12/10 20:43

Jeg passer forholdsvis godt på beskrivelsen af stenbukken; ifølge mig selv og mange i min omgangskreds passer følgende nøgleord glimrende på mig:

ansvarsbevidst,loyal, målrettet, konservativ med nogle ting (og andre mere fremadrettet), nærig/sparsommelig, genert og tilbageholdende, svært ved at indlede forhold, ordensmenneske der grænser til det ekstreme, skæv/sort humor, vælger sine venner med omhu, planlægger næsten alt grundigt, interesseret i næsten alle former for teknik, bogorm/læsehest, nørdet

og disse nøgleord er så vidt jeg har kunnet læse mig til, stort dækkende for den typiske stenbuk; hvilket vel egentlig også passer fint med at jeg er født ca. midt i tegnet (27/12). men ærligt talt er horoskoper ikke det jeg går mest op i (eller andre spirituelle ting for den sags skyld, er moderat ateist i min tro), men de er da ganske god underholdning, og en sjælden gang passer de næsten.

Skrevet af: othella
03/01/11 23:48

Det passer på mig også, bortsett fra at jeg er en skorpion….

Skrevet af: Henriette
05/03/11 21:03

Den passer sgu skræmmende godt på mig!!

Skrevet af: morten
27/03/11 12:36

hvad kan man sige jeg knokler altid, og leder efter den eneste ene, og nu er man 28 og bor i kbh, men leder stadig efter den livslange kærlighed hehe….

så jo jeg er nok en typisk stenbuk.

Skrevet af: Hvem? Mig?
28/04/11 09:41

Det passer bare overhovedet ikke til mig!!

Skrevet af: Anonymovích
02/05/11 17:45

Jeg synes lidt der mangler kærlighed… men ellers passer den til mig! 😀

Skrevet af: fuck jer!!!!!!
05/05/11 14:15

jeg kan fuck up ikke forstå hvorfor det her shit er lavet det er så fuck up lorted lad fuck up vær med af fuke

Skrevet af: Louise
12/05/11 16:52

Synes det er helt skræmmende hvor meget det faktisk passer!!!

Skrevet af: alex
18/05/11 19:20

jep?

Skrevet af: charlotte
20/05/11 22:17

det passer for godt det hele,jeg er født sidst tegnet , midten af januar og er mega kreativ måske for mange hobbyer som lige nu ligger idvale da jeg vil have en frem .frihåndstegning og jeg er efter 2år begyndt at måske finde kærligeheden og er 47 så vælge med omhu kan tage tid

Skrevet af: jeg er fisk
02/06/11 02:14

jeg hader stenbukke

Skrevet af: jeanette
11/06/11 14:27

Jeg har læst en hel bog om stenbukken. Det passer mere på mig det der stod i den bog. Noget af det her på denne side, passer på mig. Især forsigtigheden i at indlede et forhold passer. Og det jeg læste om i bogen at stenbukke aldrig er utro, passer også til mig 🙂 Men jeg fik nærstuderet i hvilket tegn jeg reelt er født i, udfra datoen for min fødsel, tidspunkt for min fødsel og byen hvor jeg blev født. Der står at jeg er mere løve i personlighed og vandmanden i mne holdninger. Så meget stenbuk er der ikke i mig 🙂 jeg fik også et skema for det næste år frem, for at se hvilke perioder jeg skal passe på og hvilke perioder hvor jeg kan få det godt 🙂 Skide smart når 2 stjernetegn går indunder mig. Det er forvirrende og ikke nemt og nogle gange totalt træls.

Jeg vil råde jer som er nysgerrige til at få lavet sådan en udarbejdelse, så i kan se om hvilke stjernetegn som hører ind under jer og måske kan det hjælpe jer lidt videre med at forstå 🙂

Skrevet af: Jeg er vægt
03/07/11 23:56

hvad fanden laver jeg herind…

Skrevet af: ….
11/07/11 23:09

Det er vildt!!!! Alt passer på mig..

Skrevet af: Guf Guf
09/08/11 18:20

Hvad er excentrisk humor? Har prøvet at google, det gav intet resultat. Desværre! 🙂

Skrevet af: ….
23/11/11 21:40

Det er uhyggeligt så godt det passer på mig?? :O

Skrevet af: den seje stenbuk 😀 $
01/12/11 09:11

det er sjovt at være stenbuk fordi at jeg ikke hved hvad en stenbuk er……..

Skrevet af: Kimie
07/01/12 13:57

Min kæreste er stenbuk og det passer rigtig godt. Jeg elsker ham fordi han er tro, og flittig. Men til tider kan det også være hårdt, når han bliver meget selvisk og fokuseret på det HAN gerne vil.

For eksempel hvis han siger han kommer hjem kl 17, kan han godt finde på at komme kl. 20 i stedet, fordi han er så optaget af det han laver. Jeg er meget følsom så det kan være en forfærdelig oplevelse at føle sig som den der skal sidde hjemme og vente fordi man selv overholder aftaler og godt kan gå tidligere fordi man prioritere kvalitetstid med sin partner 🙁

Skrevet af: Thomas.
12/01/12 11:56

Nikker – passer stort set perfekt. Man kan vel gradbøje et

par steder men…. Kan godt genkende at toldmodlighed heller ej er

min nummer 1 stærkeste side – men omvendt er det jo fordi man er så pokkers

drevet af at nå “målet” … Griner. Man har det med at stå “af” lang før 🙂

Skrevet af: Bette
07/01/13 03:58

jeanette? hvordan kan man undersøge det? 😀

Skrevet af: Christian Kristensen
23/12/13 22:50

Jeg læste om dette stjernetegn fordi nogle af mine venner er stenbukken.


9 Kommentarer til “Stenbuk – Stjernetegnet stenbukken

 1. Jeg er så det man kan kalde en typisk stenbuk…!

  Jeg sætter en masse mål her i livet og skal nok få dem opfyldt!

  Jeg singel lige for tiden og kan ikke finde den rigtige!

 2. jeg passer på næsten alt, er dominernde.er sportsnarkoman, vil altid opnå en form for status, er dygtig til det jeg laver.

 3. Passer på mig ..ikke kedelig.. men læser man andre steder står der altid at stenbukken bliver yngre og er meget kreativ.. så det er alt efter hvor man finder sit stjernetegn ..

  så jeg er stenbuk og stolt af det.. ;O)

 4. Jeg er den mest typiske stenbuk, der kan gå på to ben. Jeg er 20 år og er ved at nå til tops i musikbranchen og folk uden ambitioner keder mig grænseløst.

 5. Oh yeah, jeg er også Stenbuk… SUPRISE!!! Eller noget… Okay, whatever. Præcis som stjernetegnet har jeg en lidt… hm, mærkværdig humor, der kommer på mere eller mindre gode tidspunkter.

  Jeg er overhovedet ikke et sådan… ordensmenneske. Altså, det er ikke sådan, at min bolig er ét stort rod. Det er nærmere sådan, at jeg er sådan ret neutral på det punkt. Jeg kan ikke lide rod som sådan, men det går mig heller ikke på nerverne…

  Som mine venner/veninder beskriver mig vil det nok være som en rigtig komisk person – på en god måde. Jeg kan grine af alt, jeg kan gøre enhver sætning til noget helt vildt sjovt og en helt masse andet i den stil. MEN! Det er kun én side af mig. Faktisk, så har jeg 2 sider af mig selv. En, der minder (RIGTIG) meget om Louis Tomlinson og en, der minder (også super meget) om Zayn Malik, og da de to jo oigså er stenbukke, er det et ret sjovt tilfælde… 🙂

  Louis på grund af min sjove side (selvom både han og jeg kan tale alvorligt, men det kommer vi til) – som vi hørte til lige før, men hvis jeg kun havde denne side, så ville jeg jo ikke være en stenbuk – og dér kommer Zayn ind i billedet. For Zayn er den mystiske, ham man ikke lige kan regne ud (hvilket passer perfekt på mig da jeg er præcis sådan og det er en stor del af mig at være sådan), han er ham, hvis tankegang man ikke altid kan følge, men han har selvfølgelig også både en sjov og så sin alvorlige side.

  Jeg elsker selv at være min ubekymrede og sjove side, men det er jeg kun når jeg er med mine 2-3 tætteste veninder/venner, hvilket ærger mig en del, men jeg er bare meget forsigtig og jeg passer altid på mig selv, så jeg åbner mig ikke for hvem-som-helst. Heller ikke under pres. Jeg har ganske simpelt brug for nogen, der er ubekymrede omkring mig for selv at være det.

  Når jeg ikke er med mine bedste veninder/venner er jeg i min dybe og mystiske side, hvor jeg bruger rigtig meget tid på bl.a. at skrive bøger (da jeg er thriller & horror + fantasy forfatter), hvor en del af mine ambitioner ligger. Og nu da vi er nået til ambitioner vil jeg ikke sige så meget (selvom jeg har en hel del på hjerte) da jeg meget simpelt er en helt typisk stenbuk på det punkt; jeg stræber ALTID efter noget, og når jeg stræber efter noget sætter jeg ALT til denne ting. Selv mere end jeg kan klare.

  Socialiteten… Har det lidt med at holde mig for mig selv i hjørnet og betragte andre i stedet (og jeg funderere også over mig selv så jeg har meget forståelse for mig selv), hvilket gør, at jeg har en meget stor forståelse for forskellige personligheder, meninger og opførsler og jeg kan på grund af min forståelse for andre være på god talefod med stort set alle. Jeg er ikke den i vennekredsen man sniksnakker og sludre-puldre med om ikke-så vigtige ting, men derimod den man taler med når man har et problem og ikke kan tale med andre om det, måske ikke kan stole på andre da jeg TIL HVER EN TID er loyal og til at stole på.

  Er også en 100% typisk stenbuk på et andet punkt. Jeg er nemlig meget romantisk, jeg tror helt hundrede på ægte kærlighed og at finde kærligheden vil altid være min største ambition. Jeg er forsigtig og en meget langsom starter og jeg slipper aldrig min selvkontrol det mindste, jeg kan nærmest selv bestemme, hvem jeg vil forelske mig i, men når jeg så er ‘in love’ er valget fast for evigt da jeg aldrig giver helt slip igen og aldrig forelsker mig ‘halvt’ i nogen.

  Har skrevet liiiiidt for meget så jeg siger farvel for nu… SEE YA! ?

 6. Stenbuk!! Jeg må indrømme at den sidder lige i skabet. Jeg har aldrig rigtig læst de her stjernetegn særligt grundigt og ikke troet dem. Men når jeg læser de andre stjernetegn her på siden, må jeg oprigtigt tilstå at jeg faktisk er en stenbuk. De andre beskrivelser af stjernetegnene passer i hvert fald ikke, på min person.

  Det var sgu egentlig meget sjovt 🙂 🙂

Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

10 + eleven =