Stjernebilleder og gammel astrologi

stjernebilleder og gammel overtroStjernebilleder, stjernetegn og gamle horoskoper

Indtil for 350 år siden var alle astronomer også uddannede astrologer. De to ting hang sammen og var det samme.

De studerede altså himmelen og kortlagde alt, lige fra stjernebilleder, til jordens position i forhold til solen. Men samtidig interesserede de sig også for stjernetegn og horoskoper.

I vore dage er det to helt forskellige ting. Astronomerne undersøger, hvordan solsystemet blev dannet, hvordan universet blev skabt, hvordan der ser ud på andre planeter og hvorfor nogle stjerner opfører sig, anderledes end andre.

I gamle dage, troede man meget mere på stjernetegn, stjernebilleder og horoskoper end vi gør i dag. Man mente blandt andet, at det havde stor betydning for et barn, hvor Solen stod i forhold til stjernerne og planeterne, i det øjeblik man blev født.

For ud fra stjernernes stilling lavede astrologerne et horoskop, der kunne fortælle hvordan personen ville blive og hvilke egenskaber og kvaliteter, de havde fra deres stjernebillede eller stjernedyr.

Men astrologien er nu ikke helt glemt. Der er jo stadig astrologer der arbejder med stjernetegn, stjernebilleder og horoskoper. Vi læser alle ivrigt vores personlige horoskop i diverse aviser og ugeblade og nogle lever ligefrem efter det.

Men de tabeller og skemaer astrologerne bruger i dag, blev lavet for flere tusinde år siden. Så de stemmer ikke længere overens med solen stilling, da forårspunktet har rykket sig gennem årene. Forårspunktet ligger i dag i fiskenes tegn, hvor det i gamle dag lå i tyrens.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

5 × 3 =