Støt et barn, bliv SOS-fadder for børn i Afrika, Asien & Sydamerika

“Et SOS-Fadderskab er den mest engagerende og omsorgsfulde bistand du kan tilbyde udsatte børn.”

Deltag som sponsor eller CSR partner med din virksomhed:
SOS Børnebyerne samarbejder med en lang række virksomheder om at forbedre vilkårene for udsatte og forældreløse børn.Samarbejdet styrker samtidig virksomhedens image, involvere med-arbejderne og forbedre bundlinjen.Vil du vide mere? gå ind på sosbornebyerne.dk under /Virksomheder & FondeKlik på videoen øverst for at gå direkte til hjemmesiden.

Tegner du et fadderskab, er du nemlig ikke blot med i en målrettet og langsigtet udvikling for det enkelte barn, eller SOS-børneby, men også til opygning og udvikling af barnets lokalsamfund. Det er bl.a. skoletjenester, lægefaciliteter og lignende, der på den måde kommer alle børnene til gode.

Et Fadderskab giver viden og indsigt.
Med et fadderskab kommer du som forsørger til at opleve landet og fadderbarnets lokalsamfund, som en verden med mange udfordringer på både godt og ondt. For mange giver det en sund perspektivering, af vores eget daglige liv. Fadderbarnet vil omvendt kunne finde inspiration og medmenneskelig forståelse hos dig, i en lige så fremmed kultur. Ideen om SOS-fadderskabet bliver på den måde en slags globalt værdifællesskab, baseret på næstekærlighed. Der med direkte bånd styrker den gensidige respekt og fremtidens interkulturelle samfund.

SOS-børnebyer – et kærligt hjem og en familie
Alle små børn har brug for en fast voksen, der hver dag giver dem omsorg og kærlighed. I en SOS-børneby er den voksne, SOS-moren – eller i nogle tilfælde SOS-forældrene. Der er skræddersyet en udannelse til moren (forældrene) der tager to år. Efter denne periode findes de SOS mødre, der indvilliger i den livslange forpligtelse det oftest er at være SOS-mor. Uddannelsen er centralt opbygget om færdigheder såsom børnepsykologi, barnets udviklingsprocesser, ernæring, styrkelse af selvværd og anerkendende opdragelse.

Der er i dag uddannet mere end 5.000 SOS-mødre verden rundt, der dagligt dedikerer deres liv, sådan at udsatte børn igen skaber tillid og relationer til andre mennesker – og til verden. Ofte er SOS-moren den eneste mor, barnet senere kan huske og forbindelsen til hende bevares typisk resten af livet. Det er altså hende, barnet som voksen fortsætter med at bruge som sin næreste relation og senere præsenterer sine egne børn for. ´

60 års arbejde for udsatte børn
SOS Børnebyerne har i mere end 60 år været formidler af denne indsats for forældreløse og udsatte børn verden over.

Det er SOS-faddernes bidrag der hvert år gør denne indsats mulig. Ved at skabe sunde og trygge forhold for det enkelte barn, er fadderne med til at løfte i flok. Det er altså forandringen af de små ting i praksis, der giver succes med at forandre det store billede i disse børns tilværelse.

Du kan blive SOS-fadder
Prisen for støtte til et barn er 215 kr om måneden. Støtte til en SOS-Børneby er 165 kr om måneden (ca 5 kr om dagen)

Det er valgfrit om man ønsker at engagere sig personligt og skrive med barnet, ligesom de hos SOS gerne hjælper med at arrangere besøg hos børnene.

Til information kan fortælles at bidrag til SOS Børnebyerne er fradragsberettigede og at de oplyses automatisk til Skat.
Eksempelvis koster et fadderskab til et barn 147 kr. om måneden efter skat.

Klik på videoen ovenfor hvis du vil vide mere om at blive SOS-fadder.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

15 + 11 =