Forebyg stress i virksomheden

Stress i virksomheden kan forebygges

Stress i virksomheden – Stress kan forebygges i virksomheden

Det er vigtigt at forebygge stress på arbejdspladsen. Det er bedre at undgå alvorlig stress end at skulle afhjælpe den.

En virksomhed kan iværksætte en række initiativer, af dels oplysende og uddannelsesmæssige karakter, og dels for at identificere muligheder for stressreduktion i virksomheden.

Er stress tabu i din virksomhed?

Det er også vigtigt, at stress ikke er et tabu i virksomheden. At lukke øjnene for stress, gør det kun værre. En åben dialog om stress, reducerer stress i virksomheden.

Stress – en medvirkende årsag til fravær

Alvorlig stress har store omkostninger, for både den enkelte medarbejder og for virksomheden. Det er faktisk sådan, at på landsplan skønnes stress at være en medvirkende årsag til over halvdelen af alt sygefravær.

I gennemsnit er over 10% af medarbejderne i en virksomhed kronisk stressede. Kronisk stress reducerer effektiviteten, overblikket, livskvaliteten og gør, at medarbejderne laver flere fejl og træffer mere risikable beslutninger. Ubehandlet kronisk stress, kan føre til sammenbrud eller udbrændthed.

Stress svækker immunforsvaret

Langvarig stress svækker immunsystemet, således at vi lettere bliver syge med forkølelse, influenza, lungebetændelse osv. En effektiv indsats mod stress, vil således reducere sygefraværet rundt om på de forskellige arbejdspladser.

En sygemelding på grund af et stressnedbrud varer ofte 2-3 måneder. Ved mere alvorlig stress kan det tage væsentlig længere tid. Ved alvorlig udbrændthed er det ikke altid, man kan vende tilbage til sin gamle stilling.

Det er således i alles interesse at undgå alvorlig stress.


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

3 × 2 =