Mad der modvirker stress – madvarer mod stress

stressfri hverdag madvarer der mindsker stress

Mad mod stress – madvarer kan hjælpe dig med at mindske nervøsitet og stress.

Føler du dig stresset på et sådant niveau, at du har fysiske symptomer som hovedpine, muskelspændinger, søvnbesvær, fordøjelsesbesvær og lignende, kan du måske finde nogen brugbare tips mod stress her.

Stress rammer bredt i alle befolkningsgrupper, men når vi ser på den mad vi indtager, viser den sig at have en stor indflydelse på kroppens generelle stressniveau.

Når du mærker stress’en melde sig, skal du altså ikke kun se i din kalender, men også i din indkøbskurv og i dit køleskab, for at hjælpe dig selv til at modvirke stress.

Madvarer der stresser din krop

Koffein og sukker er ingredienser, der optræder hyppigt i mange danskeres hverdagskost, men samtidig også giver os et højere stressniveau i kroppen.

Koffein
Koffein findes blandt andet i the, kaffe, cola og nogen former for chokolade. Koffeinen forhøjer stressniveauet i kroppen ved at påvirke centralnervesystemet og indtager man alt for store mængder, bliver man hyperaktiv og stresset.

Folk med nervøsitet og angst anbefales at holde sig fra koffein.

Sukker
Det smager jo godt det søde sukker, men det er bestemt ikke godt for kroppen, da det indeholder en masse energi.

For meget energi virker opkvikkende og kan især inden nattesøvnen være med til at stresse kroppen.

Madvarer der mindsker stress

Ved at indtage nogle gode madvarer der modvirker stress i din daglige kost, kan du mindske mængden af stresshormoner i blodet.

Mørk chokolade
Den mørke chokolade indeholder blandt andet flavanoider og phenethylamin (kendt for sin psykoaktive og stimulerende virkning). Disse naturlige stoffer er med til at sænke kroppens stress og forbedre vores sindstilstand. Jo mørkere chokolade, des bedre.

Laks
Fisk og i særdeleshed laks er sprængfyldt med omega-3-fedtsyrer, der faktisk går ind og undertrykker produktionen af stresshormonerne cortisol og adrenalin. En effektiv madvare mod stress.

Blåbær
Blåbær er rige på antioxidanter, der også går ind og modvirker produktionen af cortisol i kroppen, og igen styrker din naturlige modstand mod stress.

Spinat
Den grønne spinat indeholder blandt andet magnesium, som er med til at forbedre kroppens respons på stress og gør at du bedre kan takle stressede situationer.

Solsikke kerner
Solsikke kernerne er fyldt med folat, som hjælper dig med at producere det glæde-fremkaldende kemiske stof dopamin i hjernen.

Valnødder
De velsmagende valnødder er med til at sænke kroppens blodtryk og er godt for hjertet. Det anbefalede daglige indtag af valnødder er ca. 14 gram. (godt og vel 7 hele valnødder)


Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.

1 − 1 =