Hvad er suppevisk og Bouquet garni? Lær at lave din egen suppevisk eller Bouquet garni
Suppevisk bruges som smagsforstærker i diverse hjemmelavede supper og saucer. Det er den friskeste form for hjemmelavet bouillon, som du selv binder af friske krydderurter og plantekrydderier fra naturen eller din egen have.
Med lidt øvelse er det ingen sag, selv at binde sin suppevisk og derved opnå en mere intens og frisk smagsforstærker i eksempelvis din suppe.
Suppevisk
Suppevisk bindes af selleritop, persille og porreblade.
De bredeste porreblade pakkes omkring det øvrige og en snor bindes om.
Andre friske eller tørrede plantekrydderier kan også sagtens anvendes -prøv dig frem.
Bouquet garni
Bouquet garni er en krydderbuket af tørre og friske plantekrydderier.
Den enkleste består af persille, en kvist timian og et laurbærblad.
Der kan suppleres med kørvel, porre, esdragon, selleritop, merian eller andre krydderurter.
Flere mad opskrifter.