kvinders tænder er stærkest"/>

Kvinders tænder er de stærkeste


1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

kvinders tænder er stærkestTænderne skal holde hele livet, så pas godt på dem

Går din kæreste tit i seng med dårlig ånde, fordi han ikke orker at børste sine tænder før sengetid? Er svaret ja, hjælper det ikke nødvendigvis at skifte ham ud.

En ny Gallup-undersøgelse foretaget blandt 122 personer viser nemlig, at danske mænd har større problemer med deres mundhygiejne, end danske kvinder.

Huller i tænderne og dårlig ånde

Hele 61 procent af de adspurgte mænd siger eksempelvis, at de havde problemer med huller i tænderne. Det samme gør sig kun gældende, for 53 procent af kvinderne.

Dårlig ånde, plager også den mandlige del af befolkningen. Her kunne 58 procent af mændene svare ja, mod kun 47 procent af kvinderne.

Den dårlige ånde og de dårlige tænder, hænger umiskendeligt sammen med, dårlige vaner. For næsten hver fjerde mand siger, at han kun børster tænder én gang om dagen. Dårlig mundhygiejne er hovedårsagen til, at både mænd og kvinder får huller i tænderne.

Socialt betingede tandproblemer

Men danskernes problemer med tænderne, er i høj grad også socialt betinget. En undersøgelse foretaget af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at i årene 2000 til 2004 var én ud af tre, af danmarks 10 procent fattigste, ikke til tandlæge én eneste gang.

Det står i skærende kontrast, til forholdene blandt de rigeste i befolkningen. Hvor det blot er én ud af 17, der ikke har fåret tjekket tænderne og tandkødet.
Skriv en kommentar

E-mail og webside er valgfri.

Dog skal du indtaste din email hvis du ønsker besked, når nogen svarer på din kommentar.